Nieuws Jogging Team

Affligemjogging - 11 juni 2016

Natuurlijk doen we daar aan mee! Dat het niet plat is, dat weten we wel. Maar het zal wel lukken zeker. Het wordt wel heel warm. Geen zonneschijn maar een beetje drukkend warm.

Astrid twijfelt, doe ik de 5,5 km of de bijna 11 km? Toch maar de bijna 11 km. Vooraf proberen we een groepsfoto van alle ALVA-lopers te nemen. Niet gelukt. Enkele echte atleten warmen zich op, Luc is nog even weg met een vriendje, en anderen zitten ook al tussen de menigte. Maar we zijn zowaar in het totaal met 18! Sarah en Wesley sluiten zich aan voor de foto. Gelukkig zagen we aan hun truitje dat ze van ALVA waren. Leuk! Nu kennen we weer wat meer mensen van onze toffe ploeg!

15 km start om 15 uur. Na 5 min. 10 km, nog eens 5 min. later de 5 km. Al gauw loop ik de allerlaatste, buiten nog 3 wandelaars en Vik, een dappere 88-jarige. Geen paniek! Ik doe het toch maar hé! En zelfs in die wijk loop ik met kleine pasjes de “bergen” op. Onderweg word ik aangemoedigd door Rebecca en Kaat. Altijd leuk om dat te horen. Ook iemand van de jeugd van ALVA moedigt de Alva-leden aan. (Sorry, ik ken jouw naam niet…). Op de tweede berg slaag ik erin om Snelle Nellie voorbij te gaan, een dappere 72-jarige vrouw met knalrode loperskousen aan.

Intussen zijn de snelle lopers van 5 en 10 km mij allang een rondje voor. Maar… ik doe het toch… Deze keer is het wel een beetje “sterven”… Loden warmte en vrij zwaar parcours. Allé, vind ik. Na 43 minuten voel ik me weer trots! Ik deed het, zonder te stappen!

Nu nog wat gezellig samen zijn met een drankje en wachten op de tombola. Greet slaagt er toch wel in om weer een prijs te winnen en ook Michel is bij de gelukkigen.

Toch altijd weer leuk om in het weekend “uit te gaan” met vrienden van ALVA!

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie