ALVA neemt deel aan de ROPARUN 2012

Logo RoparunDe Roparun is een estafettenloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker; ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

 

Onze ROPARUN 2012 was een groot succes

Onze lopers hebben de 520 km met succes uitgelopen. De sfeer langs het traject, het samenhorigheidsgevoel tussen de teams, de aanmoedigingen langs de weg, de festiviteiten in de dorpen en steden,... en natuurlijk een grote euforie bij de aankomst. Een echt kippenvelmoment.

Bovendien mocht Geert tijdens de ROPARUN zijn 50ste verjaardag vieren. Hij werd hiervoor natuurlijk in de bloemetjes gezet.

Ook de begeleiders verdienen een dikke pluim voor hun 3 dagen lange inzet, fietskilometers, opzetten en afbreken van de basiskampen, catering, verzorging en zoveel meer.

  

Het is zover! De ROPARUNners gaan er voor

Op 26 mei is het eindelijk zo ver. Om 17u00 start ons team (313) aan de tocht van ca. 520km van Parijs naar Rotterdam.

Volg ons op FacebookOp onze facebookpagina zullen dagelijks foto’s en verslagen verschijnen. Ons rondreizend basiskamp zal hier, in de resterende tijd, voor zorgen.

Op het traject liggen een paar gemeentes die van de doortocht van de lopers een waar volksfeest maken. Hieronder Asse, Opstal, Dendermonde en Zele. Als je ons aan het werk wil zien dan is dit dé gelegenheid.

 zaterdag 26 mei  17u00    Start van de ROPARUN 2012 in Parijs
 Zondag 27 mei  14u00  België binnen
 Zondag 27 mei   18u40  Edingen – Chaussee D’Ath
 Zondag 27 mei   19u40  Gooik - Edingesteenweg
 Zondag 27 mei  20u40  Ternat - Assesteenweg
 Zondag 27 mei  20u50  Asse – Edingse Steenweg
 Zondag 27 mei  21u05  OLV Asse - Bloklaan
 Zondag 27 mei   21u45   Opwijk - Karenveldstraat
 Zondag 27 mei  22u20  Lebbeke - Opstalstraat
 Zondag 27 mei  22u50  Dendermonde – Grote Markt
 Zondag 27 mei  23u15  Zele - Zeelsebaan
 Maandag 28 mei  00u00  Hamme - Sint-Annastraat
 Maandag 28 mei  01u40  Bazel – Nieuwe Baan
 Maandag 28 mei  02u50  Antwerpen - Sint-Annatunnel
 Maandag 28 mei  13u25  Aankomst Coolsingel - Rotterdam

Je kan ons ALVA-team live volgen op de ROPARUN website.

Tegelijkertijd wensen wij jou uit te nodigen op onze “versleten Slesjenfoif” op zaterdagavond 2 juni. Deze gaat door in het Osbroek-sportcafé in de Frans Blanckaertdreef te Aalst.

 

Fondsenwerving

Meer nieuws over de initiatieven voor fondsenwerving in het kader van de deelname van ALVA:

 

Eerste specifieke training ROPARUN (11-02-2012)

Vorige zaterdag was het voor de ROPARUNNERS afspraak aan de (toegevroren) Watersportbaan in Gent. Plan: trainen van de overgangen op de ROPARUN. In groepjes van twee werd er afwisselend 2,5 Km gelopen en gefietst. We hebben hierbij kunnen vaststellen dat er aan een relatief hoog tempo kan gelopen worden met zo goed als volledig herstel.

Middenin werd (zoals het ook de bedoeling is op de ROPARUN) een (eet-en rust) pauze ingelast van twee uur. Op deze manier legde iedereen minstens 23 Km (lopend) af.

Het kwik toonde −6°, het gevoel zei „Siberië” … maar de spirit zit er in … het plan is om nog een aantal van deze trainingen op het programma te zetten (in liefst iets minder gure omstandigheden).

Zie ook: sfeerbeelden van de eerste ROPARUN-training in ons webalbum »

 

Wat is ROPARUN

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus elk gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen (meer dan anderhalve marathon). Daarnaast zijn er nog (begeleidende) fietsers, chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. De deelnemende teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en een gemiddeld team bestaat uit 25 personen.

Dit jaar gaat deze organisatie door op 26-27-28 mei.

Voor ALVA wordt de kar getrokken door Tom Dumont.

Maandagavond (12/12) ging de eerste vergadering door in de Confederatie Bouw. De aanwezigen kozen onder andere voor steun aan een bijkomend initiatief. Het batig saldo van onze inzamelacties gaat naar de “palliatieve zorgeenheid van het OLV Ziekenhuis Campus Asse” (via jogster en verpleegkundige Rozanne Corten) en de “palliatieve thuiszorg regio Aalst-Ninove” (via jogster en verpleegkundige Chris Devalckeneer).

Mensen die er niet bij waren maar toch geïnteresseerd zijn kunnen een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van hun voorkeur (loper of helper). Voor de lopers wordt er geloot.

Meer informatie over ROPARUN kan je vinden op de website www.roparun.nl

 

Met dank aan:

De Vos Mechaniek Logo Gosselin Group
PANOS - Nieuwstraat, Aalst Ortho Constructions Okegem De Somer Aalst
Makady De Meuter
JETCAR Expressdienst WATSON Global Logistics HSV
Logo Vellekoop Logistics Logo De Fietsenmakerij  Logo Frituur Michaël
Logo Aquarius  Logo Delhaize Logo Traiteur De Sutter 
Logo HEAVY International  Logo Kinextra  Logo VYPCO
 Logo Jost Group    

Bijkomende informatie