Kwaliteitslabels

Sinds haar oprichting in 2008 werkt Atletiek Land van Aalst voortdurend aan het verbeteren van haar werking, de begeleiding van haar leden en de inrichting van haar evenementen. Naast het sportieve, draagt ALVA ook het sociale en culturele hoog in het vaandel. Dit alles door talrijke initiatieven om de groepsgeest en samenwerking te bevorderen, de stad (waar we zo trots op zijn) te promoten, het sociaal engagement te stimuleren....

Wij zijn dan ook apetrots op de erkenning die we de afgelopen jaren mochten ontvangen! Het zijn stuk voor stuk telkens een bevestiging van onze doelstellingen en een grote motivatie om door te gaan, samen met onze leden, vrijwilligers, sympathisanten,... kortom samen met u.

 

Jeugdsportfonds (Atletiek Vlaanderen)

In samenwerking met de Vlaamse Overheid en het Sport Vlaanderen richtte de Atletiek Vlaanderen vanaf 2009 een Jeugdsportfonds op, waarvan de middelen aangewend worden om een toelage te verlenen om de kwaliteit van de jeugdwerking in de verenigingen te verbeteren of te bestendigen.

Gouden Jeugdsportclub 2022: Goud voor ALVA!

 

 

Recreatiesportfonds (Atletiek Vlaanderen)

In 2014 werd voor de eerste maal een subsidie uitgereikt via het recreatiesportfonds. Onze club behaalde volgende labels:

Gouden Recreatiesportclub 2022: Goud voor ALVA!

  • 2022: gouden recreatiesportclub
  • 2021: gouden recreatiesportclub
  • 2020: gouden recreatiesportclub
  • 2019: gouden recreatiesportclub
  • 2018: gouden recreatiesportclub (PDF)
  • 2017: gouden recreatiesportclub
  • 2016: gouden recreatiesportclub
  • 2015: zilveren recreatiesportclub
  • 2014: gouden recreatiesportclub

 

V.VAK prijs 2017

In de vooravond van 16 december 2017 werd ALVA door de Vereniging voor Aalsters Kultuurschoon uitgeroepen tot mede-laureaat van de v.vak-prijs 2017.

De jury was onder de indruk van de renovatie van de oude portierswoning op Schotte door ALVA. Zij waardeerde hiermee de inspanningen die wij hebben geleverd ten gunste van het Aalsters cultureel erfgoed (gebouwen) en ook de kwaliteit van afwerking en realisatie.

 

Vredesprijs Aalst 2014

Zowat 27 jaar geleden nam Johan Heirman het initiatief een Vredesprijs toe te kennen aan vrijwilligers die zich in de brede regio Aalst inzetten voor hun medeburgers. Om zijn initiatief te steunen deed hij een beroep op Jef De Loof, Guido Saey, Kamiel Sergant en Frans Vanvolsem, vier mensen die steeds aandacht hebben betoond voor de maatschappij en de mensen die er in leven. Zij waren bereid hun schouders onder zijn initiatief te zetten en stichtten het Comité: ‘Werken aan de Vrede’.

Tijdens een eerste vergadering in het Vredeshuis – toen nog in de Esplanadestraat – werden de voorwaarden voor het toekennen van de Vredesprijs vastgelegd: Iemand uit de brede regio Aalst extra in het zonnetje zetten omwille van zijn/haar inzet voor vrede en verdraagzaamheid, inhoudelijk jaar na jaar wisselen van thema en/of achtergrond, indien mogelijk wisselen tussen individuen en groepen. De laureaten moeten meer dan louter professioneel begaan zijn met hun inzet. Zij moeten werken aan een goede verstandhouding met de mensen hier en elders. De verkozen laureaten van de Vredesprijs treden toe tot het comité ‘Werken aan de Vrede’ en verkiezen mee de kandidaat van het daaropvolgende jaar.

De laureaat van het voorbije jaar stelt bij de prijsuitreiking van het lopende jaar de nieuwe laureaat aan het publiek voor.

ALVA ontving op 25 januari 2015 de Vredesprijs Aalst 2014.

 

Sportlaureaat Sportpromotie – Organisatoren 2012

Deze trofee ontvingen we tijdens het Aalsters Sportgala 2012. Dit jaarlijks evenement van de stad Aalst zet elk jaar de sportverenigingen, bestuursleden en atleten op haar grondgebied in de kijker, die op een bijzondere manier de sportbeoefening hebben begeleid en bevorderd.

Bijkomende informatie