Priester Daens Vredesloop geannuleerd, alternatieve wandeling uitgesteld

Beste atleten,

Om de verspreiding van het Coronavirus COVID-19 tegen te gaan, waren wij genoodzaakt om onze Priester Daens Vredesloop van zondag 15 november 2020 af te gelasten. Wij zochten naar een nieuwe oplossing en dachten die gevonden te hebben in een Vredeswandeling op dezelfde datum.

Doch... omwille van de verscherpte maatregelen kan ook dit alternatief niet doorgaan.

Wij staan er op jullie toch te bedanken voor de interesse in ons evenement en hopen jullie zeker in 2021 terug te zien.

Met spijt in het hart,
Het ALVA-bestuur

Nieuws atletiek en Jogging Team

Vredeswandeling 2020/2021

Op zondag 15 november 2020 zou de 10de Priester Daens Vredesloop doorgegaan zijn. Ook deze organisatie - een themaloop van Atletiek Land Van Aalst in samenwerking met 11 11 11, het Vredeshuis, het Priester Daensfonds en AalstMixt - wordt dit jaar overschaduwd door de maatregelen ten gevolge van het COVID-19 virus.

Foto: Hendrik De Schrijver

De organisatoren staken de hoofden bij elkaar en opteerden uiteindelijk voor een COVID-proof alternatieve Vredeswandeling langs historische en symbolische plaatsen die wetenswaardigheden onthullen over het oorlogsverleden van Aalst en over de inzet van duizenden vrijwilligers voor vrede vandaag.

Hierbij konden ze rekenen op de medewerking van Jan Louies (bekend van “Den Oilsjtersen Diksjoneir”) die samen met Stefaan Van den Abbeele (Vredeshuis) anekdotes en foto’s verzamelde. Deze stofferen de wandelbrochure “Vredesboekje”, dat speciaal voor deze gelegenheid gemaakt werd.

Er zijn drie lussen van en naar de Hopmarkt en de totale afstand van de drie lussen samen is negen kilometer.

 • Lus 1 (2,94 km) “Doorheen het stadscentrum”
  Kaart
  GPX
 • Lus 2 (4,54 km) “Naar het stadspark”
  Kaart
  GPX
 • Lus 3 (3,02 km) “Naar de begraafplaats”
  Kaart
  GPX

Vrij vertrek aan het Toeristisch Infokantoor op de Hopmarkt. Wij zijn in onderhandeling om wandelbrochure ter plaatse aan te bieden tegen de democratische prijs van 3 Euro.

Wij hoopten dit alternatief door te kunnen laten gaan op dezelfde datum doch de aangescherpte maatregelen naar aanleiding van de tweede golf beslisten daar anders over.
Ben je geïnteresseerd om bij het versoepelen van de maatregelen gecontacteerd te worden klik dan vrijblijvend op deze link om je naam op te geven.

Een speciaal woord van dank aan Jan Louies en Stefaan Van den Abbele (auteurs), Rita Van Mol (layout) en de stadsdiensten evenementen en toerisme (voor assistentie en infrastructuur).

Atletiek Land van Aalst Logo Stad Aalst Vredeshuis Aalst Priester Daensfonds vzw
11.11.11      

Bijkomende informatie