Nieuws atletiek en Jogging Team

Flash Corona - 14 maart 2020

Beste leden,

Gisterenavond werden op een buitengewone bestuursvergadering de oude en nieuwe richtlijnen van de verschillende bestuursniveaus, samen met de aanbevelingen van de federatie nog eens naast elkaar gelegd.

Met bijgaande informatie hopen wij de meeste onduidelijkheden uit de wereld te helpen:

 1. De volledige stedelijke sportaccommodatie is gesloten, dus ook Schotte én (vermits alle recreatieve en competitieve evenementen, zélfs vergaderingen vanaf vrijdagnacht 13  maart 2020 verboden zijn) ook de Portier.
   
 2. Uitzondering hierop zijn het secretariaat / de kledijshop
  echter vanaf nu enkel open op dinsdag en donderdag tussen 18u00 en 19u30
  Respecteer bij een bezoek zeker de preventieadviezen!
   
 3. De trainingen in clubverband worden voor alle categorieën, competitie én recreatie opgeschort.
   
 4. Wij roepen iedereen op om zijn/haar conditie te onderhouden - immers, activiteiten in de buitenlucht versterken de weerstand.
   
 5. Schema’s kunnen opgesteld en doorgemaild worden zodat atleten individueel kunnen blijven trainen voor de latere voorjaarsobjectieven. Wij laten atleten en trainers hier vrij in.
   
 6. Er geldt een totaalverbod op “begeleide trainingen”. De club distantieert zich uitdrukkelijk van trainers die dit wél zouden doen op eigen initiatief en buiten de club om.
   
 7. Alle hierboven vermelde maatregelen gelden (voorlopig) tot 3 april 2020.
   
 8. Aanbeveling met betrekking tot onderhoudstraining voor de jeugd tot en met miniemen voor de “Beker Van Vlaanderen”:
  • om de twee, drie dagen een half uurtje bewegen: rustige duurloop, eventueel enkele spurtjes, rek-en strekoefeningen;
  • bv. een wandeling van de ouders in het park of elders is de ideale gelegenheid voor kinderen om tegelijk actief bezig te zijn.
   
 9. Voor de joggers/recreanten worden per niveau onderhoudsschema’s voorzien en elektronisch verdeeld.
   
 10. De sportverzekering (Ethias) blijft lopen, waar en wanneer je ook traint. Dit vervalt echter wanneer wij ons niet zouden houden aan het verbod op (begeleide) trainingen in clubverband.
   
 11. Neem bij een sportongeval onmiddellijk contact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
   
 12. Evenementen (zowel clubgerelateerd als extern), die binnen de verplichte sluitingsperiode van de Portier vallen, worden in samenspraak met Tom Dumont geschrapt of verdaagd.
   
 13. Spaghettifestijn: onze penningmeester betaalt wat al gestort werd terugl
   
 14. Mallorca: de betrokken ouders werden eerder apart aangeschreven.
  Het enige wat we momenteel kunnen doen is wachten tot er vanuit een overheid iets beslist zou worden; momenteel is kalmte bewaren de boodschap.
  Het busvervoer naar de luchthaven is/blijft geregeld en indien wij dit (laattijdig) moeten annuleren en hierdoor in het slechtste geval annulatiekosten moeten betalen dan neemt de club dit op zich.
   
 15. Start- to-Run: de inschrijvingen/betalingen blijven gelden en de begindatum wordt in functie van de toestand herbepaald. De betrokkenen worden per mail op de hoogte gehouden.
   
 16. Paaskamp jeugd: voorlopig gaat dit nog steeds door. Definitieve bevestiging én communicatie ten laatste op 3 april 2020.
   
 17. Lidgelden: vermits het hier gaat over een uitzonderlijke situatie waarbij het geschat netto verlies van de club momenteel al om en bij de 5000 Euro bedraagt hopen wij dat iedereen er begrip voor op kan brengen dat de vereniging niet meer kosten kan of zou moeten absorberen.

Blijf vooral actief bezig, wees voorzichtig en blijf gezond,

Jullie bestuur

Bijkomende informatie