Nieuws atletiek en Jogging Team

Portiershuis op site Schotte wordt aangekocht en gerenoveerd door Alva vzw (Atletiek Land Van Aalst)

Met de goedkeuring door Solva voor de verkoop van het voormalige portiershuis op de site Schotte aan de Aalsterse sportvereniging Alva, krijgt de ontwikkeling van de hele site Schotte nu stilaan meer en meer vorm.

Meteen heeft de Stad Aalst ook de zekerheid dat het kleinste van de twee resterende oude fabrieksgebouwen op de site Schotte volledig gerenoveerd wordt en haar oorspronkelijke glans terugkrijgt. Een vertrouwd stadszicht op de grens tussen Aalst en Erembodegem blijft hierdoor behouden.

De sportvereniging Alva kent sinds haar oprichting zes jaar geleden een enorme groei, zowel qua ledenaantal als qua organisaties, op de atletiekpiste, op het sportterrein Osbroek en in het stadscentrum via onder andere de jaarlijkse Priester Daens-Vredesloop.

In de gerenoveerde portierswoning wil de vereniging enkele opbergruimtes maken, een secretariaat inrichten en enkele kleinere vergaderzalen organiseren. Die vergaderzaaltjes zullen ook ter beschikking komen van de vele sportverenigingen in Aalst die bijna wekelijks op zoek zijn naar vrije en betaalbare vergaderruimtes. Vooral voor al de sportverenigingen die hun intrek zullen nemen in het nieuwe multifunctionele sportcomplex op dezelfde site, kan deze vergaderlocatie vlakbij heel gelegen komen.

Artist Impression Schotte-site

Het gebouw ligt bovendien zeer centraal in de groene long van centraal Aalst, namelijk op de verbinding tussen Osbroek, Stadspark en Gerstjens. Deze gebieden worden binnenkort verbonden met een wandel- en fietsbrug die ter hoogte van het stadspark en de voormalige gebouwen van Du Parc zal aantakken op de Erembodegemstraat. Bovendien ligt de portierswoning van Schotte langs de bezoekersingang van het volgend jaar te realiseren multifunctioneel sportcomplex.

Een investering in de toekomst voor de vereniging Alva, temidden het kloppend hart van sportend Aalst.

Het clubhuis zal dus bij uitstek de verzamelplaats zijn voor al onze leden die buiten de vaste trainingsuren op de piste van daaruit de groene omgeving lopend willen verkennen. Een kleine fitnessruimte voor krachttraining komt dan weer tegemoet aan competitieatleten.

Samen met de bijna 400 leden van Alva kijkt het bestuur van Alva uit naar de inhuldiging van hun nieuwe clubhuis. Alva hoopt tegen de herfst van volgend jaar de volledige renovatie van het portiershuis afgerond te hebben.

We houden jullie op de hoogte!

 

Namens Alva vzw,
Geert Verdoodt
Voorzitter.

Bijkomende informatie