Nieuws atletiek en Jogging Team

Met weinigen veel lol - Teambuilding ALVA in Durbuy

Spijts de oproep via de nieuwsbrief was de interesse voor ons eerste ALVA-week-end héél matig te noemen. Niet getreurd… zaterdag vertrokken Mieke, Katoke, Marc, Sandra, Tim, Tommy, Femke, Christel, Ellen, Elke en Geert (Roland moest op het laatste moment afzeggen) naar het kleinste stadje van België voor een “gevuld weekend”.

Aangekomen konden we ons installeren in de nette, gezellige kamer voor tien (twee douches – wasbakjes en toilet … meer moet dat niet zijn). We moesten niet veel tijd verliezen want onze “youngsters” mochten zich klaar maken voor de kids-run.

Tim arriveerde eerste, Ellen knap derde… ook Femke zette een mooie prestatie neer.

Om drie uur vertrokken Elke, Tommy en Geert voor de 10 Miles Trial. Door berg en dal, tussen rotsen en boomwortels en vooral door vettige modder… hemels! Geert vond 10 Miles te kort, miste een pijl (en dus ook zijn vierde plaats) en maakte er een halve marathon van; Elke ging bij een slippartij als een varkentje op haar buik.

’s Avonds konden we ons maagje vullen met lekkere raclette en Tommy had een sport-quiz voorbereid. Een behoorlijk aantal “Chouffes” later kropen we onder de wol.

’s Morgens konden we genieten van een lekker ontbijt. Spijtig genoeg kon omwille van veiligheidsredenen (sneeuw/regen) het survival-parcours niet doorgaan. Dan maar een alternatieve wandeling eindigend op de prachtige kerstmarkt in de stad.

In het sporthotel namen we ons middagmaal – à la carte – lekker – meer dan genoeg en niet duur.

Op advies van Patrick Van Boxstael (onze eerste secretaris die een buitenverblijf heeft in de omgeving) bezochten we nadien “Le Manivel”, een piepklein café waar de gasten liedjes kunnen kiezen en uit volle borst meezingen met het draaiorgeltje.

Inmiddels was het avond aan het worden… hoog tijd om de terugreis aan te vatten.

Dit is voor herhaling vatbaar… de afwezigen hadden (andermaal) ongelijk.

Bijkomende informatie