Nieuws atletiek en Jogging Team

ALVA toont zich van haar beste kant op 'Spelen op Tournee'

Op vrijdagnamiddag 27 juli organiseerde de "Provincie Oost-Vlaanderen" haar "Spelen op tournee". In het centrum van Aalst kregen - op de startdag van de Olympische Zomerspelen - alle plaatselijke clubs de gelegenheid om zich in de kijker te werken als deel van een sport-carousel. Alle kinderen van 't stad en omgeving konden met voldoende stempels hun eigen medaille veroveren.

Spelen op TourneeAtletiek Land Van Aalst richtte een sprint-stand in. Omdat de gladde kasseien van de Molenstraat een zeker gevaar inhielden werd gebruik gemaakt van de sprint-matten van het BLOSO-centrum Putbos. De kinderen renden na een vliegende start een sprint van dertig meter.

Door middel van de tijdsregistratie-apparatuur van Filip Eeckhout (trainer A bij VS) kon van elk kind tijd en snelheid bepaald worden. Deze gegevens gingen in een database waardoor er een continu klassement per leeftijdscategorie kon bijgehouden worden.

Van de uitleendienst DAV van Aalst konden we beschikken over een splinternieuwe monitor waarop de uitslagen en een presentatie van de club vertoond werden.

De clubtent, onze muziek-installatie, de gloednieuwe beach-vlaggen en pas gedrukte flyers moesten - samen met de aanwezigheid van een aantal ALVA-atleten zorgen voor de promotie van atletiek én club.

Het mooie weer zorgde - ondanks de onheilspellende berichten in de media - voor de rest. Hendrik De Schrijver was van de partij om deze gebeurtenis mooi in beeld te brengen.

Tweehonderddertig prestaties werden geregistreerd zonder enig noemenswaardig incident.

Wij danken alle medewerkers (Roland, Koen, Chun, Hendrik, Greet, Mieke, Katoke, Chris, Elke, Ellen en Filip) voor hun vrijwillige bijdrage. Jullie waren het inspirerende uithangbord van onze club. Ook dank aan de Sportdienst van Aalst (Sven) en "de Provincie" (Janie) voor de vlekkeloze organisatie.

Gelieve ons te verontschuldigen voor de mogelijk verkeerde schrijfwijze in de naam en voornaam van de deelnemers. De kinderen mochten immers zichzelf inschrijven en menig deelnemertje liep beter dan dat het (duidelijk) schreef.

Belangrijker dan het opgemaakte klassement is de Olympische gedachte: "deelnemen is belangrijker dan winnen". Felicitaties voor alle deelnemende kinderen. Wat een inzet!

» Uitslagen ALVA sprint 'de Spelen op tournee' Aalst van 27 juli 2012 (PDF - 58 KB)

Bijkomende informatie