Outdoor atletieknieuws

8ste English Meeting: Belgische records, Belgische beste jaarprestaties, heel wat PR’s, clubrecords en zelfs een Nederlands record - 2 oktober 2021

Op zaterdag 2 oktober 2021 vond in Aalst de slotmeeting van het atletiekseizoen plaats. Alva organiseerde hun 8ste English meeting. En het was er eentje van jewelste.

78 atleten maakten deel uit van deze mooie atletieknamiddag. Onze eigen master Kathleen Steenhaut (W55) verpulverde het Belgische record op de 2 mijl. Ze werd tijdens deze wedstrijd prima op sleeptouw genomen door master Sylvie Ameloot. Kathleen liep een tijd van 11’56”60. (Vorig BR stond op 12’36”39).

Nog een ander opvallend hoogtepunt was de verbetering van een Nederlands record op de mijl en dit door de 77 jarige Riet Jonkers-Slegers. Deze kranige dame verbeterde het record met meer dan 30 seconden.

Het derde - opnieuw Belgisch record - werd gelopen door de master Erwin Thibau (M55) op de 300m. Erwin bracht de klok naar 39”24 wat een evenaring van het record betekende.

Naast deze Belgische en Nederlandse records werden er op deze meeting ook heel wat clubrecords en persoonlijke records gelopen door onze Alva-atleten. Pieter Claus liep de mijl in 4’13”99 wat de 4de Belgische jaarprestatie is. Ook Saar Van Laethem liep op dezelfde mijl een zeer knappe race en finishte in 5’35”35 wat haar de 3de beste Belgische jaarprestatie opleverde bij de Cadetten. Sven Bombeke liep in de 2 mijl naar een beste jaartijd van 9’07”33.

Onze 8ste editie van de English meeting werd knap afgesloten door spannende races op de Olympische estafettes. Onze cadetten meisjes Saar Van Laethem, Manon Cosyns, Lily Ottoy en Nora Moens liepen lange tijd aan de leiding en werden na een spannende race knap derde. Onze mannen Raf Van Den Broeck, Warre Roelants, Daan Van Landuyt en Levi Lambrecht liepen vanaf het begin aan de leiding en verbeterden het clubrecord met maar liefst 8 seconden.

Hartelijk dank aan atleten, medewerkers, bestuur, trainers en jury voor een geslaagde topnamiddag.

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie