Outdoor atletieknieuws

BK Masters te Ninove - 18 & 19 september 2021

Na het BK cad/sch vorig weekend was het dit weekend de beurt aan de masters. Alva zette sterke prestaties neer wat een aantal medailles opleverde.

Inge Vanhove, Kathleen Steenhaut en Sylvie Ameloot kwamen aan de start van de 5000m. Inge Vanhove heeft na een schitterende wedstrijd haar 1ste Belgische medaille ooit behaald. Met 20’20” liep ze een nieuwe persoonlijke besttijd, bekroond met de bronzen plak.

Kathleen Steenhaut droomde stilletjes van de verbetering van het Belgisch record. Na een heel sterke wedstrijd eindigde de klok onder de 19min, een zucht boven het BR W55. Een verrassing kwam later, toen de jury vertelde dat BR per leeftijdscategorie niet langer verbeterd kunnen worden. Met deze zeer knappe prestatie werd Kathleen natuurlijk oververdiend Belgisch Kampioene!! Sylvie had vandaag een mindere dag en staakte de wedstrijd.

Erwin Van Nieuwenhove behaalde dit weekend een zilveren medaille bij het kogelstoten M55 en dat met een afstand van 11m65.

Bij het speerwerpen kwamen voor ALVA Freddy De Boeck en Erwin Van Nieuwenhove in actie. Het bleef spannend tot de laatste worp. Freddy wierp een constante en kon de speer zo 23m03 ver werpen. Erwin ging de strijd aan met J. Lempereur en kon zichzelf bekronen tot Belgisch kampioen met een worp van 45m42. Hiermee behaalde hij ook zijn 30ste Belgische titel!

Marina Steppe startte voorzichtig in de 800m. Na een versnelling liep zij mogelijks een hamstringblessure op en moest hierdoor de strijd staken. Spoedig herstel Marina!

» Klik hier voor de foto's

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie