Outdoor atletieknieuws

Structabo Crosscup Relays Gent - 21 oktober 2018

Met de Crosscup Relays wordt het veldloopseizoen traditiegetrouw op gang geschoten. Dit jaar een recordeditie met maar liefst 3338 deelnemers. De grootste veldloop ooit in België.

Waar we vorig jaar 9 jeugdteams inschreven (benjamins t.e.m. miniemen) namen dit jaar 7 teams deel, naast 2 atleten Charlotte Verhoeven en Dries Van Hoefs, beiden miniem, die deelnamen aan de individuele wedstrijd. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat dit in schril contrast staat met de aanwezigheden op training. Hopelijk kunnen we deze tendens ombuigen voor de rest van het winterseizoen.

In de cadetten/scholieren-groep namen 5 teams de handschoen, of moet ik zeggen de aflossingsstok, op.

De sterkste prestatie kwam ongetwijfeld van het meisjes miniemen team. Met twee eerstejaars in de ploeg slaagden ze erin de 20ste plaats te bemachtigen op 83 teams. Lily Ottoy, Manon Van Roy en Myrthe Baeten als slotloopster liepen een dijk van een wedstrijd. Manon liep als tweede loopster de snelste 1000m van het pak in 3’29”, Myrthe, 1ste-jaars, en als slotloopster de 4de tijd  over de 1000m in 3’39”. Dat belooft voor de komende individuele wedstrijden.

De andere uitslagen met ook de individuele tijden, dankzij de in de aflossingsstok ingebouwde chip, kunnen jullie raadplegen bij onze uitslagen.

Tot slot alle deelnemers nog eens op een rijtje:

  • Individueel: Charlotte Verhoeven en Dries Van Hoefs
  • Benjamins: Lelievre Thorben, Ottoy Lentel, Schandevyl Fin
  • Pupillen: Huylebroeck Chiara, De Four Helena, Lagring Kato, Michielsens Stan, Van Dooren Sam, Chaumillon Twan, Houdart Alex, Van Den Steene Rune, Van Hauwermeiren Dries
  • Miniemen: Ottoy Lily, Van Roy Manon, Baeten Myrthe, De Keyser Josse, Sneppe Milan, De Wit Elias, De Boeck Michiel, Chaumillon Flor, Van Handenhoven Iben
  • Cadetten: Dumeez Robbe, Chaumillon Finn, De Boeck Ward
  • Scholieren: Timmerman Yera, Spiessens Ellen, Houvenaghel Alice, Mommaerts Roxanne, Chaumillon Tess, De Schrijver Edith, Roelants Warre, Van Landuyt Daan, Bruylandt Lander, Van Himbeeck Pieter, Carmeliet Ruben, Van Himbeeck Michiel

Dank aan alle deelnemers en supporters! Doe zo verder en breng jullie enthousiasme over op de andere atleten in jullie trainingsgroep.

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie