Outdoor atletieknieuws

Val jongerentrofee Vilvoorde - goud voor Myrthe Baeten - zilver voor Esther Callebaut - 27 mei 2018

De Val jongerentrofee is een criterium van meerkampwedstrijden gespreid over het zomerseizoen (4 kamp voor benjamins en pupillen en 5 kamp voor miniemen).

Na Deinze en Ninove was het afgelopen zondag de beurt aan VAC voor het organiseren van de Val jongerentrofee. 212 jeugdatleten zakten af naar Vilvoorde. Het was hard werken voor organisatoren en juryleden om alles in goede banen te leiden. Voor de kangoeroes die nog geen competitie doen werd er voorzien in een kid’s athletics. Spijtig dat we maar één kangoeroe hadden. Zoë Houdart had echter snel een ploegje gevonden en vol enthousiasme werkte ze proef na proef af, waarbij de nadruk vooral op het spel ligt.

Voor onze benjamins en pupillen wachtte de 4-kamp en voor de miniemen de 5-kamp. Voor diegenen die er niet bij waren hierbij de opsomming van de verschillende proeven. Benjamins meisjes (60m, hockeybal, ver, 600m), Benjamins jongens (60m, hockeybal, ver, 600m), Pupillen meisjes (60m, kogel, ver, 1000m), Pupillen jongens (60m, kogel, hoog, 1000), Miniemen meisjes (80m, discus, hoog, kogel, 1000m), Miniemen jongens (80m, discus, speer, hoog, 1000m).

15 Alva-atleten vonden de weg naar Vilvoorde. Onder tropische hitte gaven ze het beste van zichzelf. Naast de 2 podiumplaatsen behaalden nog 4 atleten (Twan, Jules, Manon en Ward) een medaille door te eindigen bij de eerste 10. Meerkamp versterkt het groepsgevoel, spijtig dat Myrthe en Manon de enige Alva-vertegenwoordigers waren in hun categorie. Een schril contrast met het aantal aanwezigen op training. Jongens en meisjes haal dat borstnummer uit de kast en laat zien wat jullie op training leren.

Naast Myrthe en Manon respectievelijk pupil en miniem hadden we nog volgende deelnemers:

  • Bij de benjamins meisjes: Callebaut Esther, De Baerdemaecker Elise, Coppens Lies
  • Bij de benjamins heren: Chaumillon Twan, Van Hauwermeiren Dries
  • Bij de pupillen heren: Nuyts Jules, De Boeck Michiel, Van Dooren Sam, Houdart Alex
  • Bij de miniemen heren: De Boeck Ward, Dumeez Robbe, Chaumillon Finn, de Jeu Roan

Voor de individuele resultaten verwijs ik graag naar de officiële uitslag via onze rubriek uitslagen.

Een dikke proficiat aan alle deelnemers voor hun inzet, Elise, Lies, Alex, Jules en Michiel voor hun eerste deelname aan een pistewedstrijd. Doe zo voort. Dank ook aan de meegereisde supporters, collega-trainers Tim en Kathy voor de begeleiding en Lien Boulangier, trainer in opleiding, als personal coach van Myrthe.

Bekijk zeker ook de foto’s van Laetitia, mama van Manon. Deze geven een goede impressie van een fijne namiddag. Dank hiervoor.

Volgende afspraak: Provinciaal kampioenschap op zaterdag 23 juni 2018 te Gentbrugge, zo mogelijk nog met een ruimere delegatie. Zorg dat je er bij bent.

» Alle uitslagen