Outdoor atletieknieuws

Schiftingen Beker van Vlaanderen pupillen/miniemen - 21 en 22 april 2018

Het afgelopen weekend stond volledig in het teken van de schiftingen voor de Beker van Vlaanderen pupillen/miniemen. Zowel voor de meisjes als de jongens werden de ingeschreven Vlaamse clubs ingedeeld in zes poules waarbij de eerste 2 ploegen van elke poule in september samenkomen om de finale te betwisten.

 

Zaterdag Oordegem

Zaterdag gingen onze meisjes aan de slag in Oordegem. In zomerse omstandigheden, misschien een beetje te warm, zeker voor de 1000m, gaven ze het beste van zichzelf. Spijtig genoeg had Jinthe forfait moeten geven door blessure zodat ze maar met drie waren. Hierdoor konden we niet deelnemen aan de afsluitende aflossingen (4x60m en 4x80m).

Dankzij mooie prestaties slaagden onze drie er in om een mooi aantal punten bij elkaar te sprokkelen. Voor een paar onder hen was het een kennismaking met een discipline die ze nog nooit in wedstrijdverband beoefenden.

Manon Van Roy mocht de spits af bijten in de 60m horden. Gezwind nam ze alle hindernissen om te eindigen in 13”70, 3de in haar reeks. Ook Tine Ben Abdeljelil debuteerde in het kogelstoten met een mooie worp van 6m74 en een 8ste plaats op 17 deelnemers. Nadien wachtte haar ook nog de 300m. Een zware wedstrijd die goed moet ingedeeld worden. Mooie wedstrijd met een sterke eindrush op het einde in 49”93 en een mooie derde plaats.

Intussen had Manon zich klaargemaakt voor de 80m, niet direct haar specialiteit. Manon houdt liever van het langere werk wat ze later op de namiddag zou bewijzen. In haar reeks klokte ze af in 12”43.

Nu was het de beurt aan onze enige vertegenwoordiger bij de pupillen, Myrthe Baeten, om de spikes aan te trekken. In een knappe race zette ze 9’41” neer over de 60m, meteen ook de snelste tijd over de 8 reeksen.

Om af te sluiten restten nog de 1000m, zowat de specialiteit van Myrthe en Manon. Myrthe ging eerst van start. Van in het begin nam ze resoluut de leiding om deze niet meer af te geven. Het werd een walk in the park zoals ze zeggen (regelmatig tempo 1’28”/2’56”). Op het einde het gaspedaal nog eens stevig ingedrukt om te finishen in 3’33”65. Voor Manon zag de wedstrijd er iets anders uit. Ook zij nam van meet af aan het heft in handen. Een atlete van ACG schoof echter attent in haar spoor mee om in de laatste ronde een stevige versnelling in te zetten. Manon verweerde zich dapper en kon haar tweede plaats veilig stellen in een nieuw persoonlijk record van 3’27”09 (1’18”/2’45”).

In totaal verzamelden de drie meisjes met hun prestaties heel wat punten. Jammer dat onze delegatie zo beperkt was, een schril contrast met de aanwezige atleten op training. In ieder geval een dikke proficiat. Dank aan de meegekomen trainers Carlijne en Tim voor de support en de meegekomen supporters voor de mentale steun.

Bedankt Laetitia (mama van Manon) voor de mooie foto’s.

AC Geraardsbergen en AC Lebbeke eindigden 1 en 2 en treden op 15 september aan in de finale te Sint-Niklaas.

 

Zondag Lebbeke

’s Anderendaags was het de beurt aan de jongens te Lebbeke. 3 pupillen (Xander Van den Bossche, Sam Van Dooren, Dries Van Hoefs) en 6 miniemen (Finn Chaumillon, Flor Chaumillon, Xander Cosyns, Josse De Keyser, Roan De Jeu, Robbe Dumeez) waren bereid om deel te nemen.

Xander Cosyns opteerde voor het hoogspringen ter wijl Josse het kogelstoten aanvatte. Xander wipte over 1m20 terwijl Josse de kogel 5m73 verder deed landen. Intussen hadden Sam, Dries en Xander Van den Bossche het verspringen ingezet, traditiegetrouw veel deelnemers, 37 in totaal. Met een sprong van 3m14, 3m09 en 2m89 eindigden Sam, Dries en Xander respectievelijk op plaats 18, 20 en 27.

Kort na het verspringen wachtte Xander Van den Bossche misschien wel de grootste uitdaging van de namiddag, de 60m horden. Probleemloos klaarde hij de klus in 14”93.

De eerste kennismaking van Robbe met de 300m was meteen goed voor een mooie 48”39 en een tweede plaats, 4de tijd over de 3 reeksen. Spijtig genoeg strooide een pijnlijke hiel roet in het eten om de lijn door te trekken in de 80m en de 4x80m. Wijselijk werd besloten om niet te starten. Gelukkig was Flor bereid om de plaats van Robbe in te nemen in de aflossingsploeg.

Onze miniemen op de 80m werden allen in dezelfde reeks ingedeeld. Finn, Xander en Flor klokten respectievelijk 11”72, 12”11 en 12”37.

De laatste kampnummers van de namiddag werden afgewerkt door Roan op het speerwerpen met een worp van 15m61 en Finn, Flor en Josse in het verspringen met respectievelijk 3m73, 3m64 en 3m14.

Onze twee pupillen Sam en Xander sloten hun namiddag af met de 60m. Heel wat deelnemers hier verspreid over zeven reeksen. Sam won knap zijn reeks in 9”49 (4de tijd over de 7 reeksen). In dezelfde reeks klokte Xander 10”63.

Voor we aan het langere werk begonnen wachtte Flor nog de 150m (23”85). Een eerste kennismaking als eerstejaarsminiem met deze afstand.

Voor de aflossingen staan nog de 1000den gepland. Dries deelde zijn wedstrijd goed in om sterk te finishen in 3’51”92, goed voor de 5de plaats in zijn reeks. Bij de miniemen slechts 1 reeks. Josse en Roan legden beslag op plaats 14 en 16 in 3’43”39 en 3’54”19.

Onze miniemen Finn, Flor, Xander en Roan sloten de namiddag af met de 4x80m in 50”55. Meteen de te verbeteren tijd op het PK aflossingen later op het seizoen. Voor de pupillen spijtig genoeg geen aflossingsploeg, 1 man te kort. Hopelijk kunnen we dit rechtzetten op het voormelde PK aflossingen.

Dikke proficiat aan iedereen. Dank aan de meegekomen trainers Jana en Tim en de supporters voor de steun.

In onze poule eindigden AC Dilbeek en Eendracht Aalst 1ste en 2de en betwisten zoals hierboven reeds vermeld de finale in september.

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie