Outdoor atletieknieuws

ACES veldloop Wichelen - 17 december 2017

Het parcours aan de Nieuwdonk te Berlare-Overmere lag er, als gevolg van de winterse toestanden van de voorbije week, ook dit jaar weer bijzonder zwaar bij. De omloop zorgt daarenboven voor veel variatie, een lange zandstrook langs het water, een snel hard gedeelte in het bos en een sompig weiland waar geen eind aan lijkt te komen, wisselen elkaar elke ronde af, een kolfje naar de hand van de echte crosser.

Onze seniors mannen tekenden present. Van bij de start kozen Ruell/RESC, Mortier/RCG en Van Droogenbroeck/DAC het hazenpad en zij zouden uitmaken wie het laken naar zich toe zou trekken. Op kleine afstand volgde Jill De Brouwer en de rest van de meute. In de buik van het langgerekte peloton zaten onze andere 2 atleten, Thomas Gheyssens en Tom Vanpraet, verscholen.

Jill, die zich niet tiptop voelde en daardoor toch wel met wat vragen gestart was, verloor even wat terrein, maar kon in het spoor van een oprukkende Roels/LAT terugkrabbelen en de rest definitief op voldoende achterstand zetten. Jill verzwakte niet meer en kon zijn 6de plaats nog makkelijk vrijwaren.

Ondertussen was Thomas aan een sterke opmars begonnen, een remonte die hem uiteindelijk op een mooie 11 plaats bracht. Hij mag dan ook terugblikken op een schitterende wedstrijd, beloond met een knap eindresultaat.

Tom was aan zijn derde veldloop toe en veruit de zwaarste van de drie. Hij deelde terug goed in en bleef, zoals bij de vorige 2 wedstrijden in de buurt van trainingsmaat Thomas. Maar de uiterst zware omloop was dit keer geen bondgenoot van onze atleet. Toch streed hij moedig verder en kon hij hierdoor de schade beperken om toch op een verdienstelijke 20ste plaats te eindigen. 

Een ploegenklassement, zoals dat vroeger bestond, schijnt nu nog enkel voorbehouden te zijn voor een Europees kampioenschap, waar hieraan veel belang wordt gehecht. Gisteren zouden onze 3 mannen dit klassement glansrijk gewonnen hebben.

Berlare was meteen de laatste veldloop van 2017. Even wordt een korte relatieve rustperiode ingelast, waarin de intensiteit van de trainingen wat minder zal zijn. Maar na nieuwjaar wordt terug hard gewerkt met het oog op de kampioenschappen die er begin februari aankomen.

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie