Outdoor atletieknieuws

Grote prijs Oost-Vlaanderen te Deinze

De wedstrijden volgen elkaar in spoedtempo op. Wij zijn pas goed halfweg november en voor onze seniors stond al de 4de wedstrijd op het programma.

Na de relays van de crosscup in Gent, Opwijk en onze eigen Vredesloop van vorige week, was het dit weekend verzamelen geblazen in Deinze, traditioneel één van de kwantitatief sterkst bezette veldlopen van het jaar. Zo ook dit jaar, want meer dan 1500 atleten namen aan deze Grote prijs van Oost-Vlaanderen deel, onder hen ook onze voltallige mannelijke ploeg bij de seniors.

De winnaar werd, net als in Opwijk, Ward Van Der Kelen/EA, die deze winter wel uitzonderlijk sterk aan het seizoen begonnen is. Hij won met niet minder dan 1 minuut voorsprong op nochtans niet de minste tegenstanders, zoals Goethals/ACBR en Van Droogenbroeck/DAC.

Onze eerste man was Jill De Brouwer op de 6de plaats, op een halve minuut van dit tweetal. Daarmee eindigde Jill op de plaats die de juiste weerspiegeling is van zijn actuele waarde. Zijn progressiemarge moet hem binnen enkele weken dichter bij de top laten aanleunen.

In het omvangrijke pak werd Thomas Gheyssens mooi 23ste. Op training is reeds te constateren dat de conditie van Thomas stijgende is, wat zich in Deinze vertaalde in een sterke tweede koershelft.

Tom Vanpraet was aan zijn tweede veldloop toe en na de bemoedigende eerste cross in Opwijk, deed hij het nu nog beter. Net zoals in Opwijk kon hij een poosje club- en trainingsmakker Thomas volgen, maar toen Thomas zijn turbo aansloeg, koos Tom voor zijn eigen tempo. Hij eindigde verdienstelijk als 32ste.

Er waren ook enkele jeugdatleten aanwezig. Myrthe Baeten haalde het podium en werd 3de bij de pupillen meisjes. Bij de miniemen meisjes deed Manon Van Roy nog één plaatsje beter. Zij mocht als 2de op het podium. In de wedstrijd voor scholieren jongens wist Lander Bruylandt een 17de plaats te verzilveren.

» Alle uitslagen