Outdoor atletieknieuws

IFAM Oordegem - 28 mei 2017

Amper één week na het KvV volgde voor Jill De Brouwer reeds een nieuwe zware opdracht. Tijdens de IFAM kon hij starten op de steeple, waar hij zich voor het eerst kon meten met een pak sterke atleten uit diverse landen.

Het werd voor Jill een dubbele test. In hoeverre had hij de zware wedstrijd van vorige week, want een steeple is toch wel heel belastend, verteerd en hoe vlot zou hij zich aanpassen in een omvangrijk peloton van gelijkwaardige atleten, waar voortdurend geknokt moet worden voor het behoud van zijn positie.

Het tempo zat goed en Jill hield zich, zonder in problemen te komen, op in de tweede helft van het 34 koppen tellende gezelschap. Het constant herpositioneren en het niet te vermijden gedrum bij de balken en de sloot, vergden veel concentratie en energie die Jill wellicht op het einde tekortkwam in zijn rush naar een nieuw persoonlijke besttijd. Hij realiseerde zijn 2de beste tijd ooit, op exact 4” van zijn record. Zijn eindtijd werd 9:13.59, waarmee hij als 24ste eindigde. Winnaar werd de Fin Raitanen in 8:46.10.

Tijdens de nacht, in één van de vele reeksen van de 1500m, demonstreerde Thomas Gheyssens nogmaals zijn uitstekende conditie. Zoals bij elke wedstrijd die Thomas dit jaar reeds betwistte, verpulverde hij ook nu weer zijn beste prestatie. Ditmaal eindigde Thomas, na een ongelooflijk sterke laatste ronde, afgesloten met een splijtende spurt, als 3de in 4:14.48, andermaal 6” beter dan zijn vorig record. Ondertussen werd zijn persoonlijk record dit jaar in 2 stappen aangepast met 9”, daar waar hij ook op 800m reeds een vooruitgang boekte van 6”. Winnaar van deze reeks werd de Fransman Salim.

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie