Outdoor atletieknieuws

Jill De Brouwer Vlaams kampioen op de 3000st - 21 mei 2017

Jill was al eens provinciaal kampioen op de steeple en behaalde op deze zware discipline eerder ook al eens zilver op het kampioenschap van Vlaanderen, maar vorige zaterdag kroonde hij zich in Heusden-Zolder tot Vlaams kampioen.

In het zonnig maar winderig “Veenstadion” werd het geduld van de deelnemers aan de steeple danig op de proef gesteld. Eerst diende in laatste instantie de hoogte van de balken nog bijgesteld, nadien werd vastgesteld dat de elektronische tijdsopname het liet afweten. Pas na 20 minuten enerverend wachten, kon uiteindelijk dan toch de wedstrijd op gang geschoten worden.

Als atleet met de beste chrono van alle deelnemers achter zijn naam, nam Jill zijn verantwoordelijkheid op en nam onmiddellijk de leiding, die hij gedurende de hele wedstrijd niet meer zou afstaan. In zijn spoor Hannes D’heer/RCG, die handig gebruik maakte van de luxehaas die Jill speelde. Jill bleef controle houden over de wedstrijd en maalde in een strak tempo, maar steeds met enige ingebouwde reserve, zijn rondjes af, rustig en geconcentreerd richting laatste ronde. Toen de eindrush werd ingezet, maakte zijn tegenstander een fatale fout bij de passage van de laatste beek (een cruciaal moment in elke steeple), hetgeen Jill een vrijgeleide gaf richting titel. Maar ook zonder dit voorval zou Jill, gezien zijn grotere frisheid, zijn sterkere chrono’s uit het verleden en zijn betere eindspurt, de titel voor zich opgeëist hebben. Daar is iedereen het over eens.

Deze titel en de daarmee gepaard gaande tijd van 9:19.28 mag als uitstekend beschouwd worden als opener van het seizoen. Volgende zaterdag hoopt Jill er bij te zijn op de steeple tijdens de IFAM in Oordegem. Benieuwd wat hij daar in dat internationale gezelschap voor elkaar brengt. Later, begin juli, is hij eveneens van de partij op het BK in Brussel.

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie