Outdoor atletieknieuws

Beker van Vlaanderen Kad en Schol jongens Roeselare - 7 mei 2017

Onze jongens mochten een dag later in Roeselare onze kleuren verdedigen. Hier hadden we een volledige kadettenploeg en door enkele afwezigheden 4 scholieren.

Ruben Carmeliet (kad) mocht als eerste aantreden en dit in het verspringen. Ruben wou absoluut de 4m grens overschrijden. Ietwat onzeker bij zijn eerste pogingen, ging het nadien steeds beter om finaal 4,10m te springen. Ruben was uiteraard tevreden.

Marc Tanghe (kad) moest het kogelstoten betwisten. Marc was wat nerveus maar weerde zich kranig en slaagde erin om de 4kg zware kogel 7,64m ver te stoten. Marc was niet helemaal tevreden, maar verdiende hiermee toch de nodige punten.

Het eerste loopnummer van de dag was de 300m horden. Tim Van Rossem (kad) die op het PK al een mooie tijd had gelopen deed het nu nog een stuk beter en liep met 44”44 een nieuw PR en CR.

Hierna kwam onze ”karateka” Branko Raes (schol) aan de beurt. Voor Branko was het zijn debuut op de piste en dan nog op 400m horden. Branko startte heel voortvarend en kwam uit evenwicht boven de eerste horde, waardoor hij nogal zwaar ten val kwam. Hij krabbelde recht en oogstte heel wat bewonderende blikken toen hij zijn wedstrijd voort zette en ook beëindigde in 78”94.

Op de 100m liep de ondertussen gevestigde waarde, Warre Roelants (kad), na een zeer matige start naar een opmerkelijke 11”86 weliswaar met te veel toegelaten wind.

Siemen Van Der Hoeven (schol) liep en finishte sterk in 13”44 eveneens op de 100m. Even later zou Siemen ook de 800m voor zijn rekening nemen. Hij haalde alles uit de kast en liep over de meet in 2’25”90.

Even voordien had Lander Bruylandt (kad) zijn 800m gelopen. Lander steeds attent mee voorin lopend zou sterk eindigen in 2’13”30, net boven zijn PR, gelopen op het PK.

De kleinste (voorlopig toch) van de ploeg, Pieter Van Himbeeck, nam deel aan het hoogspringen en verbeterde zijn PR naar 1,30m waar hij heel tevreden mee was.

Brancko na zijn val op de horden, mocht ook verspringen. Nog een debuut voor hem. Bij het begin was het wat zoeken naar de beste aanloop en afstoot, maar gaandeweg lukte het beter en beter. Bij zijn beste sprong landde hij 4,51 m ver.

Dan was het de beurt aan Zeno Hermans (schol). Nog nooit een kogel in de hand gehad stootte hij het 5kg zware ding 8,18m ver. Mits wat techniek trainen, kan hij hier sterk op verbeteren. Zeno nam ook deel aan de 1500m en liep debuterend in een tactische wedstrijd PR van 5’14”50.

Michiel Van Himbeeck (kad) nam zowel deel aan het speerwerpen als de 1500m. Daar deze proeven gelijktijdig werden betwist was dit niet ideal. Maar hij deed het heel voortreffelijk en liep en wierp telkens een PR. 1500m in 5’11”58 en speer 26,72m. we zagen een glunderende Michiel.

Individueel dienden nog enkel de 200m gelopen te worden. Daan van Landuyt (kad) liep een heel sterke race, jammer genoeg kwam hij zwaar ten val op 20m voor de meet. Moedig van hem dat hij zwijmelend rechtkroop en naar de finish jogde om toch zijn punten binnen te halen. Daar bleek dat hij heel wat “vel “op de piste had achtergelaten (schouder, onderarm, heup en knie) hopelijk genezen deze wonden vlug.

Emile Houvenaghel (schol) miste wat zijn start op zijn 200m maar kwam heel sterk terug om de aankomstlijn te overschrijden in 25”36. Niet slecht voor een eerste keer op 200m. Met de laatste twee wedstrijden op 4x100 voor kad en schol zou deze namiddag worden afgesloten. Marc Tanghe zou de geblesseerde Daan vervangen en zijn drie vrienden aan een mooi CR helpen. Zij (Tim, Marc, Lander en Warre) liepen 49’’67, een sterke tijd.

Bij de scholieren liepen Branko als starter en vervolgens Siemen, Zeno en Emile naar een goede 51”82 en dit zonder eigenlijk één rassprinter. De aflossingen werden net als bij de meisjes daags voordien, op zekerheid gelopen en met goede afspraken leidde dit tot goede resultaten.

Na de wedstrijd werd er nog wat nagepraat en werd me gevraagd wat wedstrijden op het programma te zetten waar we dan met zoveel mogelijk atleten zouden aan deelnemen. Ik zal dat doen en de datums en plaatsen zullen zo vlug mogelijk bekend worden gemaakt via onze site.

Rest mij nog ook hier alle atleten heel erg te bedanken voor hun deelname en inzet. En de ouders voor de tijd en verplaatsing die ze hiervoor maakten, ook heel erg bedankt.

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie