Outdoor atletieknieuws

Beker van Vlaanderen Kad en Schol meisjes Kortrijk - 6 mei 2017

Voor de eerste keer zou Alva aantreden op de BvV voor de kad en schol meisjes te Kortrijk. Met een voltallige kadettenploeg en zonder scholieren zouden we de strijd aangaan met een 10-tal andere ploegen uit Vlaanderen. We hadden geopteerd om zoveel mogelijk atleten te laten meedoen, dit vooral om de groepsgeest te versterken.

Ellen Spiessens mocht als eerste starten, en dit met haar debuut op de 300 horden. Na een heel goede eerste koershelft viel ze sterk terug en kwam totaal verzuurd over de meet (62’’22). Direct nadien diende ze ook het verspringen te betwisten. Dit was bij de eerste pogingen niet simpel ,nog niet gerecupereerd na haar horden. Ellen verbeterde zich bijna keer op keer met als beste resultaat 4,02m. Ondertussen was Tess Chaumillon aan haar wedstrijd kogelstoten begonnen. Wat onder de indruk van de concurrentie en eerste wedstrijd kogel, lukte het in het begin niet zo goed. Na enkele tips vanop de zijkant slaagde ze erin zich stelselmatig te verbeteren om als eindresultaat de kogel 6,07 m te stoten.

Van Yera werd heel wat verwacht op de 100m. Yera stelde niet teleur, liep een heel sterke race en overschreed de meet in een nieuw PR en CR van 12’’80 en dit met tegenwind. Wat later zou ze ook nog het hoogspringen voor haar rekening nemen waar ze in schaarsprong 1,35m haalde en nipt 1,40m miste.

Edith De Schrijver was wat nerveus voor haar 800m en daardoor te laat aan haar opwarming begonnen, waardoor ze niet op haar niveau kon lopen.

Ze finischte verdienselijk in 2’59’’40 maar kan heel wat beter. Roxanne Mommaert nam deel aan het speerwerpen. Eerste worp moest geldig zijn en was het ook. Nadien kon ze wat risico nemen in haar volgende worpen. Zij kon tevreden huiswaarts keren met een beste worp van 15,65m. een ruime verbetering van haar PR. De voorlaatste loopproef was de 1500m, en hier zou Alice Houvenaghel onze club vertegenwoordigen. Na een zeer tactische wedstrijd waarin ze de tactische richtlijnen van de trainer perfect uitvoerde werd ze in een sterke sprint, maar nipt geklopt voor winst (5’27’’22 ). Aurelie Cosyns deed de laatste individuele proef van de dag, de 200m. Niet gewend aan het voor de toeschouwers nauwelijks hoorbaar elektronisch startschot, hield ze zich in, direkt na de start omdat ze dacht dat het een valse start was. Aurelie herpakte zich nog sterk en eindigde in 30”97. Om de dag af te sluiten moesten onze meisjes nog de aflossing 4 x 100 lopen. Altijd een beetje een zenuwachtig gedoe. Maar na klare afspraken (over zones en voetjes en handjes) werd er een vlekkeloze aflossing gelopen door Ellen, Edith, Aurelie en Yera in 56”03. Moe maar voldaan konden allen terug naar huis keren.

Bij deze wil ik dan nog eens elke deelnemer feliciteren met haar wedstrijd en inzet. Ook de ouders wil ik bedanken voor hun steun aan onze atleten en de gemaakte tijd en verplaatsing.

De trainers Mieke en Roland konden tevreden huiswaarts.

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie