Outdoor atletieknieuws

Beker van Vlaanderen voor pup/min - 3 mei 2017

De Beker van Vlaanderen is een jaarlijks weerkerende competitie tussen clubs, een gelegenheid voor de atleten om in clubverband naar buiten te treden en hun beste beentje voor te zetten om in de diverse nummers zoveel mogelijk punten aan te brengen voor hun club.

In Lebbeke, waar de meisjes op zaterdag aan de slag waren, werden een paar mooie prestaties opgetekend. Op de 1000 m bij de pupillen rijfde ALVA zelfs de volle buit van 13 punten binnen, dank zij de overwinning van Manon Van Roy, vóór haar één jaar jongere clubgenote Myrthe Baeten. Zij lieten respectievelijk 3:34.13 en 3:35.20 afdrukken. De club werd echter voor deze dubbelslag niet beloond, het reglement bepaalt immers dat enkel de best gerangschikte atleet per club punten kan verdienen. Myrthe spurtte op de 60m naar 9.61, goed voor 8 supplementaire punten. Mirte Timmerman gooide de hockybal 25m94 ver en stootte de kogel 6m47, goed voor 9 en 10 punten.

Bij de miniemen kon ALVA slechts in 2 van de 10 proeven een deelnemer opstellen, wat natuurlijk een negatieve invloed had bij de eindafrekening. Het spreekt voor zich dat alle aanwezige meisjes, pupillen en miniemen, onze waardering verdienen voor hun inzet en getoonde clubliefde.

De jongens trokken op zondag naar Hamme. Bemoedigend was dat ALVA bij de miniemen een vertegenwoordiger kon opstellen in 9 van de 10 proeven en bij de pupillen in 6 van de 8 proeven. Bijna overal punten dus, maar bij gebrek aan echte uitschieters was een goed klassement ook hier niet haalbaar. Wij mochten wel de overwinning in zijn reeks van de 60 m pupillen in 9.74 noteren van Arthur Cami, wat ons 4 punten opbracht. Arthur sprong tevens 3m57 ver, goed voor 5 punten. Wie eveneens 5 punten sprokkelde was miniem Finn Chaumillon, door de 300 m af te haspelen in 51.42. En zoals het de dag voordien gold voor de meisjes, apprecieert de club ook alle jongens die in de diverse proeven het beste van zichzelf gaven.

Volgend weekend is het de beurt aan de cadetten en de scholieren.

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie