Outdoor atletieknieuws

Overzicht resultaten laatste 2 weken

Vorige week lieten een paar van onze atleten zich opmerken door een zeer knap resultaat neer te zetten in onze eigen Vredesloop. Jill De Brouwer domineerde de 5 km en zegevierde met meer dan één minuut voorsprong op zijn naaste achtervolger. Op dezelfde afstand, maar dan bij de dames, wist Carolien Crabbe een 2de plaats te verzilveren. Op de langste afstand, de 15 km, pakte Wim Smets nipt naast het podium en werd, na een lange spurt, mooi 4de.

Diezelfde dag trok Birgit Van Boxstael naar het Waals-Brabantse Sart Dames Avelines. Zij keerde huiswaarts met een knappe 2de plaats in de korte cross.

Een week eerder zocht Peter Van Den Berge eveneens zijn heil in Wallonië, meer bepaald in Eigenbrakel. Hij eigende zich een fraaie 8ste plaats toe in de wedstrijd voor Masters. In de stratenloop van Nederhasselt finishte Wim Smets 3de.

Van Wallonië naar het verre Limburg, moet Peter gedacht hebben. In Genk liep hij gisteren als 18de op 58 deelnemers over de meet. Peter komt duidelijk stilaan op dreef. Ook gisteren, maar dan in Zele, stond Jill De Brouwer aan de start. Geen echte toppers (behalve de latere Keniaanse winnaar Ndiema) tussen de deelnemers, maar tal van oerdegelijke veldlopers. Het werd voor de podiumplaatsen dan ook een strijd op het scherp van de snee, met veel wisselende posities en waar de plaatsen pas laat in de wedstrijd vastgelegd werden. Jill verdedigde zich knap en overschreed als 10de de finish.

Volgende week zijn onze atleten van de partij in Oudenaarde.