Outdoor atletieknieuws

BK Juniores en Beloften

Op zondag 11 september vond in Vilvoorde op de piste "Drie Fonteinen", het BK voor juniores en beloften plaats. ALVA vaardigde Stef Ceuppens, wellicht onze meest regelmatige mannelijke atleet van deze zomer, af om de rood-geel-witte kleuren te verdedigen.

In een wedstrijd gewonnen door Emmanuel Lejeune, zilveren medaillewinnaar op de 10000 m van het EK in Estland, wist Stef de 8ste plaats te behalen. Met zijn 16:17.07 bleef hij een eindje verwijderd van zijn besttijd (Stef dook deze zomer reeds onder de 16 minuten), maar dit resultaat mag, rekening gehouden met de omstandigheden, zeker gezien worden.

Met tijden onder de 9 minuten (3000 m) en onder de 16 min (5000 m) mag onze junior spreken van een geslaagde atletiekzomer.

Stef Ceuppens was niet onze enige vertegenwoordiger op het BK juniores in Vilvoorde. Ook Carolien Crabbe mocht de spikes aanbinden voor haar 400 m.

Alhoewel haar grootvader een paar dagen voorafgaand aan dit kampioenschap overleed, stond zij er op om toch deel te nemen. In de 2de reeks van de rechtstreekse finale (er waren in totaal 3 reeksen en de beste tijd was goed voor de titel) eindigde Carolien 5de in 1:04.17.

Hiermee zit het zomerseizoen er definitief op en kan de voorbereiding op de winter en de overstap naar de seniores starten.

(Georges Delmotte)

Bijkomende informatie