Indoor atletieknieuws

ALVA vlot het nieuwe jaar in

Het nieuwe jaar werd door onze atleten succesvol ingezet.

Op zaterdag 2 januari toonden enkele van onze atleten zich langs hun beste kant op de provinciale kampioenschappen indoor te Gent. Zo kaapte Carolien Crabbe de titel weg op de 800 m junioren (2:26.33), haalde Myrthe De Ryck de B-finale van de 60 m cadetten (8.60) en dook Jill De Brouwer voor het eerst onder de 2 minuten op 800 m (1:59.97).

Verder waren er verdienstelijke prestaties van Elien Delahaye op de 200 m cadetten (30.68) en ver (3,69 m) en van Vincent De Ridder op de 800 m scholieren (2:27.41). Myrthe realiseerde later ook nog 28.45 op de 200 m.

Op zondag trokken Nele en Joris Keppens naar Grimbergen voor de jaarlijkse cross in het Prinsenpark. Nele, nochtans enige tijd verhinderd om normaal te trainen wegens examens en kleine blessures, overtrof zichzelf en kwam na een regelmatige en moedige wedstrijd aan als 23ste van de 31 meisjes die deze wedstrijd beëindigden.
Joris had zijn zinnen gezet op een knalprestatie en hoopte op een top-5 plaats. Alhoewel hij het tijdens de eerste kleine ronde niet makkelijk had, volgde hij de 6-koppige kopgroep van kortbij. Toen deze uit elkaar spatte, schoof Joris gaandeweg op en beende bij de aanvang van de laatste ronde, tot eenieders verrassing en niet in het minst van hemzelf, de 2 koplopers bij. Tegen hun eindoffensief had hij echter geen verhaal. Joris strandde, na een prachtige wedstrijd, op een meer dan verdienstelijke 3de plaats. Hij hoopt deze lijn door te trekken tot de provinciale kampioenschappen, waar hij zo dicht mogelijk wil eindigen.

» Webalbum Veldloop Grimbergen '10

Bijkomende informatie