Indoor atletieknieuws

Verslag VAL-jeugddag 2012 in Gent

Op zaterdag 24 maart trokken naar jaarlijkse gewoonte zo maar eventjes 40 atleetjes richting Gent om deel te nemen aan de jeugdag van de vlaamse Atletiekliga. Na een slopende rit van anderhalf uur door de brand in Wetteren kwamen we omstreeks kwart voor tien eindelijk aan aan de Topsporthal aan de watersportbaan.

Verdeeld over tien ploegjes, waaronder liefst zes in de categorie Benjamins, konden de kinderen deelnemen aan allerhande speelse vormen van de atletieksport. Zo moesten ze speerwerpen, steltlopen, discusrollen, hordenlopen en nog zo veel meer. Er stond ook een heuse estafette van 4 X 400 meter op het programma.

Tussen de proefjes door moesten de ploegjes nog een kwis oplossen door vraagjes te beantwoorden die verborgen waren over de ganse sporthal.

Als hoogtepunt stond er een fotoshoot op het programma met Lindsey De Grande.

Omstreeks 16 uur was het dan met een gezamenlijk aerobicsessie de apotheose van de dag waarna we met zijn allen moe maar tevreden richting vertrouwde Osbroek reden om nog even te genieten van de knalprestaties van onze 24 urenlopers die zich nog altijd aan het uitsloven waren op de piste.

» Foto's VAL-jeugddag 2012 in Gent

Bijkomende informatie