Nieuws atletiek

PK-titel voor Birgit Van Boxstael, overwinning voor Myrthe Baeten en podium voor Jill De Brouwer - 11 januari 2016

Na de nieuwjaarsreceptie op vrijdagavond werd onze atleten weinig rust gegund. Verschillenden onder hen trokken ofwel de zaal in, of trokken de crossspikes aan op één van de 3 veldlopen die onze provincie dit weekend rijk was.

Birgit Van Boxstael beet op zaterdagavond de spits af. Zij liep voor het eerst sinds lang terug een indoorwedstrijd. Zij koos voor het PK 1500m. Bij gebrek aan recente referentiepunten was het wat in het duister tasten wat de verwachtingen mochten zijn. De trainingen lieten alvast toe hoopvol naar dit PK uit te kijken. Na een trage wedstrijd (niet ongebruikelijk bij dergelijke kampioenschappen) werd Birgit 2de in 5:00.75, maar kroonde zich hiermee wel tot provinciaal kampioen bij de seniors. Een tijd ver onder de 5 min komt er zeker deze zomer.

Jill De Brouwer trok met trainingsmaatje Stef Ceuppens naar het Meetjesland, meer bepaald naar Maldegem, de plaats waar Jill vorig jaar zijn eerste veldloop won. Na Brussel hadden beiden een relatieve rustperiode ingebouwd en omdat Jill de voorbije week ook nog eens geplaagd werd door een tegenpruttelende knie, was het toch wat bang afwachten. Na winnaar Diaz Rodriguez/BEHO die, het moet gezegd, de tegenstand overklaste, werd het een bizarre strijd voor het podium. Van Der Kelen/EA (de winnaar van Jill in Oudenaarde) was sneller gestart, maar werd halfweg bijgebeend en zelfs even gelost door Jill. Maar Van Der Kelen beet door (achteraf bleek dat hij sukkelde met krampen), kwam terug en liet Jill op zijn beurt terug achter om toch die 2de plaats te bemachtigen. Jill werd mooi derde en de knie had stand gehouden.

Iets verderop liep Stef een pracht van een wedstrijd. Op korte afstand volgend op een 4-tal achtervolgers, vocht Stef gedurende 9 km een duel uit met Humble/RIEM voor de 7de plaats, een strijd die Stef uiteindelijk verloor, maar niet zonder zijn concurrent tot het uiterste gedreven te hebben. Stef mag dan ook terugblikken op een knappe wedstrijd met een mooie 8ste plaats als beloning.

In Hamme mocht ALVA terug juichen met de zoveelste overwinning dit seizoen van Myrthe Baeten. Zij haalde het andermaal bij de benjamins 2007. Het hoogste podiumstekje is haar niet meer vreemd. Ook Joke Van Der Meirsch doet het de laatste weken goed. Zij eindigde eveneens in het eerste gedeelte van het deelnemersveld en werd knap 13de.

• Jim Seminck : 19de bij de Cad

In de korte cross voor seniors behaalde Thomas Gheyssens een zeer mooie 7de plaats, zijn beste resultaat dit seizoen.