G-sport jeugd

Logo G-SportVanaf oktober 2021 startte Alva met een G-sportwerking voor kinderen/jongeren tussen de 7 en 14 jaar met een verstandelijke beperking (VE) en Autismespectrumstoornissen (ASS).

Ons doel was en is hen op een speelse en aantrekkelijke manier de drie grote hoofdonderdelen van de atletieksport (lopen, werpen, en springen) bij te brengen. Wedstrijddeelname wordt niet gestimuleerd maar evenmin uitgesloten.

Sporten en bewegen zorgt ook bij mensen met een beperking voor een verbetering van het uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie en sociale competenties… en dit is waar wij als club met jullie kinderen willen voor gaan.

G-Sport
Foto's: Hendrik De Schrtijver

De trainingen gaan door op zaterdagmorgen op de terreinen en de piste van het stedelijk sportcentrum ‘Osbroek’ aan de Frans Blanckaertdreef in Aalst. Ons clublokaal en secretariaat “De Portier” (Kapellekensbaan 6, 9320 Erembodegem) bevindt zich vlakbij het sportcomplex Schotte.

Wij werken met een proefperiode van 3 aaneensluitende maanden voor een prijs van 30 euro. Bij een definitieve aansluiting brengen wij 10 euro in mindering bij de lidmaatschapsbijdrage.

Al onze trainers en begeleiders beschikken over een trainersdiploma en ze volgden ook G-sportopleidingen.

Kandidaten mogen zich aanmelden via mail bij Gunther Segers onze G-sportverantwoordelijke (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Er wordt een datum afgesproken voor een intakegesprek met atleet, diens ouder(s)-voogd, de verantwoordelijke en de trainer. Dit is geen selectiegesprek maar dient enkel om de atleet zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden. De eerst 8 aangemelde atleten per groep (ASS & VE) worden opgenomen in de werking, daarna wordt er gewerkt met een wachtlijst.

» Sfeerbeelden G-Sport (Foto's: Hendrik De Schrijver)

 

Logo Sport Vlaanderen

Bijkomende informatie