Nieuws atletiek en Jogging Team

Drukke tijden voor ALVA - Atletiek Land Van Aalst - 30 juni 2016

Van medaillewinnaars op het net afgelopen Belgisch Kampioenschappen Alle Categorieën vorig weekend, over de voorstelling vandaag van nieuwe shirtsponsors en de evolutie van het ALVA-atletiekhuis op de site Schotte, naar de organisatie van het belangrijkste provinciale kampioenschap atletiek in Oost-Vlaanderen op zaterdag 2 juli: in atletiektermen omschreven zou dit perfect als een schitterende hink-stap-sprong kunnen samengevat worden.

Katoke Van Den Brulle behaalde dit weekend op het BK alle cat. op de Heysel een felbevochten zilveren medaille, tweede beste speerwerpster van België meteen. Jill De Brouwer werd knap zesde in de finale van de 3000m steeple.
Wim Smets won dit weekend de bekende Livinius-wegwedstrijd.

Naast Go Sport als algemene hoofdsponsor is ALVA uitermate verheugd dat zij nu ook DVV en Van Hee & partners als officiële wedstrijdshirtsponsor mag aankondigen. Beide Aalsterse bedrijven verbinden hun kwaliteiten en engagement graag met de Aalsterse atletieksport en ALVA in het bijzonder.

Door de aankoop en renovatie van de portierswoning op de site Schotte biedt ALVA niet alleen een sportieve thuis voor haar leden maar neemt ook tegenover dit unieke Aalsterse stukje industrieel erfgoed een bijzonder initiatief tot bewaring. Meteen maakt ALVA deel uit van het toekomstige kloppende hart van sportend Aalst, te midden Osbroek en Gerstjens. De renovatiewerken vlotten goed en in gebruik name is voorzien in het najaar. Het ALVA-sporthuis op Schotte zal binnen de sportwereld uniek zijn en een visuele en sportieve meerwaarde betekenen bij de grote opening van het multifunctionele sportcomplex later dit jaar.
Buiten de twee hoofdsponsors heeft ALVA inmiddels een aantal andere partners gevonden die haar willen helpen in de realisatie van haar project. Héél recent nog werd een mailing rond gestuurd naar de Aalsterse bedrijven met de vraag een "ruggensteuntje" te geven. De club hoopt op die manier een stuk van de afwerkingen te kunnen financieren.

Zaterdag organiseert ALVA met tientallen eigen medewerkers het grootste van de jaarlijkse provinciale kampioenschappen atletiek in Oost-Vlaanderen, nl. het PK jeugd.
Honderden atleten en een veelvoud aan supporters zullen de hele dag op de Osbroek-atletiekpiste spurten, werpen en springen samen met en tegen de eigen ALVA-jeugd.
In hun nieuwe shirts natuurlijk!

Met sportieve groeten,
Bestuur en leden ALVA.

 

» Provinciaal kampioenschap jeugd
» Informatie ALVA-atletiekhuis op site Schotte