Als pittig voorafje van de marathon, de "10 Miles", Brugge en Brussel nam het Jogging-Team dit weekend met een mooie delegatie deel aan de "Statiejogging" van Deurle.

Dankzij het ruime pré-avis van Jean waren we met z''n allen ruim twee uur voor de start, reeds vóór de "officials" kwamen opdagen, present. Een onderhoud met de autochtonen leerde ons dat men vorig jaar goed verloren gelopen was en dat de lengte van de omloop en het aantal rondes (nog) niet bekend was. Meer is er écht niet nodig om een mens op z'n gemak te stellen.

Een paar geprivilegeerden werden door Chris Roggeman meegenomen op rijke-mensen-sight-seeing want Deurle ligt vlakbij het "dure" Sint-Martens-Latem en de prachtige loop van de Leie.

Met een beetje vertraging en na een algemene briefing over de volgweg werd het startschot gegeven waarop ondergetekende zich - naar goede gewoonte - deftig verbrandde met krampkens tot gevolg. Inmiddels was het behoorlijk warm geworden en iedereen (de één al wat meer dan de andere) finishte met een rood hoofd maar mooi binnen de gestelde objectieven.

De organisatie had gezorgd voor een paar ludieke prijzen (wat waarschijnlijk niet de bedoeling was, maar toch...) en na het nuttigen van de nodige hydraterende stoffen keerden wij allemaal tevreden huiswaards... een nieuw verhaal voor lange winteravonden rijker.

Antwerp, here we come!

Bijkomende informatie