Nieuws atletiek en Jogging Team

Heropstart trainingen - Fase 3 vanaf 13 juni 2020

Vanaf volgende week - dinsdag 16 juni 2020 - kunnen we een nieuwe fase ingaan. 
Alle afspraken gelden sowieso tot en met de start van ons eerste jeugdsportkamp op maandag 13 juli 2020.

Voor de jeugdtrainingen (kangeroes/benjamins/pupillen/miniemen)

Alle categorieën kunnen op dinsdag en donderdag naar de trainingen komen.
De afspraken bij het begin van de training om 18u00 blijven echter behouden tot nader bericht.

  • We vormen een rij en melden ons aan.
  • De handen worden even ontsmet.
  • De atleten worden naar hun respectievelijke trainers verdeeld.

We zullen de aanwezigheden pas opnemen als de kinderen al verdeeld zijn bij hun trainer. Hierdoor kunnen we de wachtrij sneller laten vorderen. Ook vijf tot tien minuten vroeger komen is handig!
We werken dus terug met de ‘vaste’ trainers per leeftijdscategorie. Twee groepen zullen buiten de piste verzamelen en trainen. Twee groepen zullen binnen het piste domein verzamelen en trainen, de trainers hanteren een onderlinge verdeelsleutel.

Miniemen en pupillen kunnen ook op zaterdag komen trainen. 10u00-11u15. Voor de miniemen is dit de normale derde training per week, voor de pupillen is een derde training per week nieuw.
We willen hiermee ook onze pupillen wat trainingstijd uit de lockdown-periode laten inhalen, vooral om hen op technisch vlak wat ruimer te kunnen onderrichten.

De Portier zal terug geopend zijn voor een drankje (met inachtname van de strenge regels die aan horeca opgelegd worden). Ook het secretariaat @ Marc zal terug op de normale wijze tijdens de trainingsuren op di/do/zat geopend zijn.

Douches zijn nog niet ter beschikking. Voor de gebruikers van de piste worden ook de toiletten geopend.
 

Voor de cadetten en ouder

Alle atleten cadetten en ouder kunnen nog steeds drie maal naar de training komen, op dinsdag en donderdag én zaterdag.
Op dinsdag en donderdag starten de trainingen nog altijd om 18u10 om de drukte aan de ingang wat te spreiden. De trainingen duren tot minstens 19u30. Afspraak nog steeds aan de piste.

Op zaterdag kunnen de cadetten en ouder reeds om 11u00 op de piste komen i.f.v. stretchoefeningen en de loopdrills. Voorheen kunnen ze hun loopopwarming buiten de piste afwerken. Tussen 11u15 en 12u00 is de hele piste ter hunner beschikking om hun trainingsopdrachten af te werken, volgens schema of via de aanwezige trainer.
 

Voor de recreanten

Alle afspraken en praktische regelingen uit de heropstartperiode blijven gehandhaafd. Nieuw is echter dat de Portier nu ook terug dranken mag verkopen. Hiertoe heeft het bestuur een organisatie afgesproken met onze vrijwilligers die de Portier uitbaten tijdens de trainingen. Belangrijkste beperkingen zijn dat we geen dranken aan de toog mogen bestellen en dat alle gebruikers zich aan een tafel moeten neerzetten. Aan een tafel mogen maximaal 10 personen zitten.
De dranken worden vanaf de tafel besteld en door de uitbaters aan de tafel bezorgd.
Binnen de hele heropstartperiode is dit wellicht het gevoeligste punt i.v.m. controle door de overheid enerzijds én natuurlijk de zorg vanuit het bestuur en de mede-atleten anderzijds voor mekaars gezondheid.

Dank om de stiptheid van de voorbije weken ook in deze fase verder te zetten.
Kleedkamers blijven gesloten. De toiletten zijn ter beschikking, ontsmetten van de handen blijft standaardprocedure.

Ook het secretariaat @ Marc zal terug op de normale wijze tijdens de trainingsuren op di/do/zat geopend zijn.

 

Namens het bestuur,
Atletiek Land Van Aalst vzw