Mededelingen

Belangrijke mededeling Coronavirus

Beste leden, jongens en meisjes, ouders, atleten, recreanten, vrijwilligers en trainers,

Samen met jullie hebben wij de berichtgeving gevolgd rond de verspreiding van het Coronavirus, de eerste besmettingen op ons grondgebied en het drama dat zich aan het afspelen is in Italië. 

Vooral deze week volgden de ontwikkelingen elkaar snel op en gisterenavond konden wij nota nemen van de beslissingen die volgden na bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad.

Wij omarmen deze maatregelen die ons, onze dierbaren en vooral zij die het kwetsbaarst zijn willen/moeten beschermen.

Eerder werd de jeugddag verplaatst naar het najaar en gisterenavond werd in extremis de training afgelast.

Voor onze vereniging betekent dit concreet dat vanaf deze avond en tot (zeker) 3 mei 2020 alle trainingen worden opgeschort en de geplande evenementen/activiteiten (spaghettifestijn, fondsenwerving Levensloop en ROPARUN …) afgelast.

Ook de Algemene Vergadering van deze avond wordt samen met de geplande Start2Run uitgesteld. Dit geldt ook voor de lopende trainerscursussen (VTS).

Voor alles wat volgt na deze datum kunnen wij niet anders dan de richtlijnen en reisadviezen volgen die dan zullen gelden (paaskamp voor de jeugd en de stage in Mallorca). 

Wij houden er ons aan om jullie zo goed en snel mogelijk op de hoogte te brengen en te houden. Ook ons plan van aanpak voor eventuele terugbetaling van kaarten en inschrijvingen - voor zover aan de orde - wordt de komende dagen via deze weg gecommuniceerd.

Deze maatregelen hebben ook financiële gevolgen maar gelukkig is er een soliede buffer die dit kan opvangen.Trouwens, dit gaat nooit op tegen de prijs van één mensenleven.

Uiteraard is iedereen vrij om individueel of in beperkte kring met vrienden zijn/haar conditie te onderhouden. Respecteer hierbij zeker de preventieadviezen.

Wij overleggen zo snel mogelijk met de trainers/begeleiding op welke manier we aangepaste schema’s kunnen verspreiden voor atleten en recreanten.

Wij hopen dat jullie én jullie dierbaren gespaard mogen blijven van ziekte en kijken uit naar de dag waarop we de draad weer op mogen nemen.

Blijf vooral (veilig) in beweging en maak van de nood een opportuniteit om wat meer te doen in familiale kring. 

Voor het bestuur

Geert Verdoodt
voorzitter
Marc Van Rossem
secretaris
Geert De Brouwer
ondervoorzitter

Bijkomende informatie