Eerstvolgende wedstrijd

Wanneer jullie zoon/dochter deelneemt aan een wedstrijd, moet hij/zij in het bezit zijn van een VAL-nummer.

 

Mededelingen

Lezing Olympiërs in Flanders Fields

Honderd jaar na het beëindigen van de “Grote Oorlog” leek ons het juiste moment gekomen om met het boek “Olympiërs in Flanders Fields” eens stil te staan bij de atleten die in deze zinloze slachtpartij het leven lieten.

In Flanders Fields

Olympiërs in Flanders Fields maakt via levensverhalen van sportidolen de tragiek van de oorlog begrijpelijk. De Olympiërs staan symbool voor een verloren jonge beloftevolle generatie.
Op het graf van de Olympische atleet Kenneth Powell in Loker staat “resurgam”. Ik zal verrijzen. Het boek wil een aantal Olympiërs laten herleven.

Sporthelden, die blijven leven in hun records, hun prestaties, raken ons. Tijdens de Olympische spelen van 1908 en 1912 streden ze sportief. In 1914 weerklonk echter het “startschot” van de Eerste Wereldoorlog. De terugblik op hun sportieve carrière staat dan ook in schril contrast met hun dood op de Vlaamse slagvelden.

Om de brug te maken met het heden brengen huidige Olympiërs Els Callens, Dirk Crois. Frédérik Deburghgraeve, Nils Duerinck, Kim Gevaert, Tia Hellebaut, Karel Lismont, Gaston Roelants, Patrick Serco, Gella Vandecaveye en Ulla Werbrouck een vredesboodschap.

Met deze benadering hopen de auteurs de impact van de oorlog in de rangen van Olympiërs duidelijk te maken voor het grote publiek en niet in het minst voor de huidige jonge generatie.

Herwig Reynaert komt op uitnodiging van het Aalsterse Vredeshuis en Atletiek Land Van Aalst een lezing geven over het boek dat hij samen met zijn co-auteur Bart Vangrysperre schreef.

Wanneer:   18 februari 2019 om 20u00
Waar:   Sportcomplex Schotte (*)
Kapellekensbaan
9320 Erembodegem – Aalst
Prijs:   5 € inclusief drankje
Inschrijven:   nu online inschrijven

(*) Afhankelijk van het aantal inschrijvingen gaat dit door in de vergaderzalen van het sportcomplex zelf, of op de bovenverdieping van het verenigingshuis van Atletiek Land Van Aalst (de Portier) op dezelfde site.