Nieuws Jogging Team

Axa Foulées Hivernales 2015 - 6 december 2015

Zondag 6 december 2015, 8.45 uur, Osbroekdreef.
Een 15 tal Alvanezen maken zich klaar om “op verplaatsing” te gaan deelnemen in dé wedstrijd die reeds op het programma gebeiteld staat van juist na de geboorte van ALVA:” Les Foulées Hivernales”.

Vele gekende en minder gekende (ex-) Alvanezen zijn ons voorgegaan in deze majestueuze loop, sommige hebben deze loop “her”ontdekt , anderen zijn blijven komen.

Algemeen hebben heel wat deelnemers  hier reeds meerdere edities opzitten en kennen het parcours én de pittige kuitenbijtertjes vrij goed.

Voor sommigen was het nog de vuurdoop in het Zoniënwoud.

Heel in het bijzonder waren de 5 km deelnemers met 8 mensen (Greet, Jan, Petra, Luc, Ann, Kathleen, Kris & Wim) méér dan goed vertegenwoordigd. Ze werden in hun uitdaging dan ook bijgestaan door dé persoonlijke, immer goedgezinde coach én mentor van de kapoentjes: Johan Van Den Steen.

Onder een ideaal en zelfs iets te warm loopweer zijn we naar Brussel gereden en hebben we ons samengevoegd met de overige Alva loopvrienden die reeds ter plaatste waren.

Na een korte opwarming en de obligate groepsfoto kon de sliert deelnemers zich op gang trekken en het moet gezegd worden: het was voor de meesten onder ons een slakkengangetje tot in het bos.

Voor Geert is dit nooit een probleem, hij heeft meestal plaats zat in de voorste gelederen.

Maar daar niet iedere Alvanees beschikt over zo een stel superbenen zag hij zich wel weerom verplicht om alleen door het bos te rennen als een tijger.
De eerste beklimming van de dag zorgde direct voor een fikse uitdunning van het deelnemersveld wat  onze ALVA” trein” een slalom parcours bezorgde van jewelste om tot in de buik van de wedstrijd te komen.

Na de collega’s van de “5” te hebben gepasseerd met een vluchtig “veel succes”je, konden we ons richten op het betere loopwerk.

Pascal De Ras nam het voortouw, geflankeerd door het “dieseltje”  ( Katia, Sofie, Elke, Bart, Michel en Johan), terwijl hij genoot  van de mooie omgeving.
Wim, Guy, Patrick, Mimi en Lien vormde respectievelijk een tweede en derde loopgroepje. Kristine en Dirk sloten traditiegetrouw het deelnemersveld van de 12.6 km af.

Tijdens de loop bleven wij grotendeels samen en ging elk wel eens op de kop trekken aan de kar naast Pascal.

Gemotiveerd door het storende, luidruchtige gehijg en gekreun van andere zichtbaar afziende deelnemers, dat danig op onze zenuwen werkte, was het Pascal die ons uiteindelijk binnenloodste op een pittig, maar doenbaar looptempo.

De laatste kilometers en het laatste klimmetje maakten het verschil in de rangschikking en hier zagen de “Van De Puttes” de kans schoon om de groep te verrassen en een “demarrage” op gang te trekken achter Pascal. Op de voet gevolgd door Johan, Elke, Sofie en Katia.

In de laatste afdaling én onder aanmoediging van Geert, die eerste Alvanees werd aan de finish én eerste werd in zijn leeftijdscategorie, brak het duel los tussen Pascal en Michel voor de tweede plaats.

Een “challenge” die is gewonnen door Pascal, na het mompelen van de volgende woorden tegen Michel: ”da zal nie waar zijn, zelle”.

Dit bitse duel  tussen deze Alvanezen is blijkbaar ook de jury niet ontgaan, want behalve Geert heeft ook Michel een welverdiende fles champagne gekregen van de organisatie “voor moed en zelfopoffering” in deze toch wel verbeten strijd om een zilveren ereplaats die hij verloor.
Kortom….iedereen content.

Na de tombola én de prijsuitreiking zijn we allen moe, maar voldaan terug huiswaarts gekeerd met de gedacht dat we hier volgend jaar weer zullen staan voor de op één na laatste editie van deze mooie loop.

Deelnemers ALVA 2015

BLANCKAERT Dirk    13 Km
BORMS Elke 13 Km
BURSENS Patrick 13 Km
DE BOECK Wim 13 Km
DE BROUWER Geert 13 Km
DE CEUKELAIRE An 5 Km
DE RAS Pascal 13 Km
DE SMET Petra 5 Km
DE VALCK Luc 5 Km
DE WAELE Johan 13 Km
FERMON Chris 5 Km
KLEUTERS Jan 5 Km
MALSCHAERT Kristine 13 Km
SALLET Sofie 13 Km
TORCK Katia 13 Km
VAN DE PUTTE Bart 13 Km
VAN DE PUTTE Michel 13 Km
VAN DEN STEEN Johan (vervangen door Kathleen) 5 Km
VAN IMPE Mimi 13 Km
VAN NIEUWENBORGH Guy 13 Km
VAN ROY Wim 5 Km
VERLEYSEN Greet   5 Km
WAUTERS - VAN DER TAELEN Lien 13 Km

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie