Nieuws Jogging Team

Verslagje Stefanie’s Jogging (t.v.v. het Rozenfonds) op 3 maart 2013

‘Een jogging voor het goede doel, daar zijn we altijd voor te vinden’, zo dachten Natacha en Kim (twee Die Hards die zich te pletter trainen voor de 10 Miles), ‘bovendien: zo zwaar kan 12 km door het park van Vilvoorde toch niet zijn…’.

Wij dus met volle moed en goesting naar Vilvoorde, naar het park Drie Fonteinen. Jammer van het vrij frisse weer, anders waren er wellicht een pak meer deelnemers opgedaagd. Nu verschenen we slechts met een 30 à 40-tal lopers aan de start voor de 12km (de 4 km en 8 km werden eerder gelopen). Drie rondes door het inderdaad prachtige park van Vilvoorde (zo zagen we ook de onderkant van het viaduct van Vilvoorde eens), maar wat een parcours…

Was dit een cross of toch een jogging? Elke ronde van 4 km bestond uit 2 km klimmen (hallo, Bosvoorde…), 1 km lichtjes dalen en 1 km lekker flink dalen. Na ronde 2 waren die 2 km klim-op echt geen aantrekkelijk vooruitzicht meer. En toch zetten we door, niet voor het resultaat in tijd, wel voor het gevoel van voldoening achteraf én voor het goede doel, natuurlijk.

De mensen van de organisatie waren onder de indruk dat er twee joggers speciaal van Aalst waren afgezakt naar hun evenement. Conclusie: doel bereikt.

Elke gelijkaardige organisatie zou ten volle moeten gesteund worden, want de onvoorwaardelijke inzet van die mensen vraagt meer inspanning dan het uurtje lopen voor ons. Dus: nog van die tips graag, wij zullen van de partij zijn!

 

Zie ook Stefanie's Jogging »

Bijkomende informatie