G-sport

Logo G-SportVanaf oktober 2021 start Alva met een G-sportwerking voor kinderen/jongeren tussen de 7 en 14 jaar met een verstandelijke beperking (VE) en Autismespectrumstoornissen (ASS).

Ons doel is hen op een speelse en aantrekkelijke manier de drie grote hoofdonderdelen van de atletieksport (lopen, werpen, en springen) bij te brengen. Wedstrijddeelname wordt niet gestimuleerd maar evenmin uitgesloten.

Sporten en bewegen zorgt ook bij mensen met een beperking voor een verbetering van het uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie en sociale competenties… en dit is waar wij als club met jullie kinderen willen voor gaan.

De trainingen zullen steeds doorgaan op zaterdagmorgen op de terreinen en de piste van het stedelijk sportcentrum ‘Osbroek’ aan de Frans Blanckaertdreef in Aalst. Ons clublokaal en secretariaat “De Portier” (Kapellekensbaan 6, 9320 Erembodegem) bevindt zich vlakbij het sportcomplex Schotte.

Er is de mogelijkheid om een maand te “proeven” van ALVA voor het bedrag van 10 euro waarmee je ook automatisch verzekerd bent. Daarna kan dan eventueel gekozen worden voor een volwaardig lidmaatschap.

Al onze trainers en begeleiders beschikken over een trainersdiploma en ze volgden ook G-sportopleidingen.

Kandidaten mogen zich aanmelden via mail bij Gunther Segers onze G-sportverantwoordelijke (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Er wordt een datum afgesproken voor een intakegesprek met atleet, diens ouder(s)-voogd, de verantwoordelijke en de trainer. Dit is geen selectiegesprek maar dient enkel om de atleet zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden. De eerst 8 aangemelde atleten per groep (ASS & VE) worden opgenomen in de werking, daarna wordt er gewerkt met een wachtlijst.

Bijkomende informatie