Outdoor atletieknieuws

Belgische kampioenschappen masters te Brugge - Vijf medailles en tal van club- en persoonlijke records

Zaterdag

Zes ALVA masters (drie op de loopnummers en drie op kampnummers) waren ingeschreven voor hun Belgische kampioenschappen, tevens ook Provinciale kampioenschappen en dit alles onder een stralende zon.

Op zaterdag moesten onze dames Inge Vanhove (W45) en Fleur De Nil (W35) met hun trainster Sylvie vroeg uit de veren want om 10h00 stond hun 5000m als eerste wedstrijd op het programma.
Beide dames liepen een mooi race en Inge (W45) werd knap derde op dit BK met een tijd van 20:46,88 de eerste bronzen medaille was binnen, zij is ook de nieuwe provinciale kampioene.
Fleur (W35) werd knap vierde met een tijd van 20:57,64 (nieuw clubrecord W35).

Om 11h30 stond het speerwerpen M60 op het programma en hier hadden twee ALVA-atleten, Freddy De Boeck en Erwin Van Nieuwenhove zich ingeschreven.In de derde beurt gooide Erwin Van Nieuwenhove de 600gr speer verder dan alle deelnemers en een tweede medaille, goud dit maal, was binnen. Freddy werd met een worp van net geen 25m, wat zijn objectief was, vierde.

Om 14h00 kwam onze verspringer Luc De Valck (M60) in actie. Luc moest na 1 poging zijn wedstrijd staken wegens een blessure toch zijn geldige poging van 3m91 was goed voor de tweede bronzen medaille van de dag.

Onze laatste deelnemende master, Joachim Pelicaen M35 ging op de 5000m van start om 17h10. Joachim werd in een sterk deelnemersveld mooi vijfde met een tijd van 15:51,39

Zondag

Eén ALVA-master atleet kwam nog in actie op opnieuw een zonnige dag. Erwin Van Nieuwenhove M60 nam nog deel aan het discuswerpen en kogelstoten. Hij won beide wedstrijden en dikte zo het aantal medailles aan tot 5 stuks.