Outdoor atletieknieuws

3de Grote prijs Oost-Vlaanderen - Ereprijs stad Deinze, dubbelslag voor onze miniemen meisjes - 18 november 2018

De veldloop van Deinze was een schot in de roos. Niet minder dan 1.186 atleten, waaronder 25 Alvanezen vonden de weg naar het provinciaal domein Brielmeersen. De organisatoren hadden een prachtige omloop uitgezet, lichtlopend dankzij de gunstige weersomstandigheden maar best pittig door de hellingen die de deelnemers regelmatig moesten nemen.

Zoals reeds vermeld lieten onze meisjes miniemen zich niet uit hun lood slaan hierdoor. Zowel Myrthe Baaeten bij de eerstejaars en Manon Van Roy bij de tweedejaars haalden met ruime voorsprong het goud binnen. Beiden kunnen reeds terugblikken op een mooie reeks. Zij waren de enige Alva-meisjes bij de miniemen. Daarnaast traden nog drie meisjes aan bij de benjamins. Bij de eerstejaars Zoë Houdart op plaats 33 en Lentel Ottoy op plaats 42. Bij de tweedejaars Lies Coppens op plaats 51.

Bij de tweedejaars benjamins jongens Nand Presiaux en Leon Nuyts op plaats 56 en 59. Onze pupillen jongens waren het talrijkst met Twan Chaumillon (46ste), Louis Nuyts (50ste), Stan Michielsens (65ste) en Dries Van Hauwermeiren (73ste) bij de eerstejaars en Jules Nuyts (10de) en Sam Van Dooren (30ste) bij de tweedejaars. Bij de miniemen jongens eerstejaars, Michiel De Boeck (24ste) en Matteo Blommaert (63ste). Bij de tweedejaars Flor Chaumillon (37ste) en Elias De Wit (41ste).

De cadetten die reeds 2920m dienden af te leggen tekenden present met Robbe Dumeez en Finn Chaumillon in elkaars gezelschap op plaats 62 en 63 iets verder gevolgd door Ayco Callebaut en Roan De Jeu op plaats 70 en 71. Ook bij de scholieren (4425m) 4 deelnemers met Lander Bruylandt op plaats 13, Warre Roelants, 25ste en Michiel Van Himbeeck en Daan Van Landuyt op plaats 38 en 39. Een paar niet-crossers die toch de weg vinden naar het veldlopen en zo een goede basis leggen voor indoor- en zomerseizoen. Spijtig genoeg geen meisjes bij de cadetten en scholieren.

Proficiat aan alle deelnemers. Dank ook aan de aanwezige jeugdtrainers voor de begeleiding van de jeugdatleten.

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie