Outdoor atletieknieuws

92ste veldloop schaal M. de Booser Zwijnaarde - 3 november 2018

Met 17 waren we, 7 benjamins, 2 pupillen, 6 miniemen, 1 cadet en 1 scholier. Proficiat aan deze jongens en meisjes, waarvan sommigen voor de eerste keer deelnamen. Ook een pluim voor de ouders die de wedstrijd van hun kinderen inplanden in hun zaterdag.

Lies Coppens mocht als eerste het veld in op de snelle omloop van het Don Bosco College. 32ste bij de benjamins meisjes. Bij de 1ste jaars benjamins jongens Lelièvre Thorben en Schandevyl Fin respectievelijk op 25 en 33. Bij de 2de jaars benjamins Fontain Ramon op 21, Nuyts Leon op 31 gevolgd door Wynendaele Fons op 32 en Presiaux Nand op 34. Bij de 1ste jaars pupillen Nuyts Louis in de top 10 op een knappe 7de plaats. Ook zijn broer Jules net top 10 op de 10de plaats bij de 2de jaars pupillen.

Bij de miniemen dames zowaar 2 podia. Myrthe Baeten behaalde een knappe 2de plaats na haar gekende verschroeiende finish. De top 3 eindigde overigens op een zakdoek, zoals men zegt, met 3 binnen 5 seconden. Jinte Presiaux behaalde de 34ste plaats. Manon Van Roy zorgde voor het tweede podium. Resoluut nam ze van in het begin de leiding, een atlete van Olympic Brugge schoof echter mee in haar spoor. Manon kleurde de wedstrijd maar werd niet beloond. Bij het ingaan van de laatste 300m plaatste de atlete van OB haar aanval. Manon vocht sterk terug en strandde op amper 1 seconde. ’s Anderendaags te Opwijk stond ze wel op het hoogste schavotje. Bij de jongens miniemen, Van De Velde Lennert op 26 bij de 1ste jaars en De Keyser Josse en De Wit Elias, respectievelijk op 18 en 27 bij de 2de jaars.

Bij de oudere atleten geen opsplitsing meer tussen 1ste jaars en 2de jaars. Bij de cadetten die reeds 2960 meter dienden af te leggen Dumeez Robbe op plaats 21 bij zijn eerste wedstrijd als cadet. Bij de scholieren knappe prestatie van Lander Bruylandt. Achter de top 3 leverde Lander een verbeten strijd in het achtervolgende groepje om uiteindelijk het laken naar zich toe te trekken en beslag te leggen op de 4de plaats na een sterke finish.

Nogmaals proficiat aan alle deelnemers voor jullie inzet. Dank ook aan Carlijne en Jelte die de begeleiding van de jeugdatleten verzorgden.

Hopelijk zien we jullie allen terug op de volgende veldloop op zondag 18 november te Deinze (Brielmeersen), een organisatie van AC Deinze.

Ga ook eens kijken op de site van KAAG voor de mooie foto’s van de verschillende wedstrijden.