Outdoor atletieknieuws

Ook ALVA trotseert hondenweer tijdens veldloop Lebbeke

Zondag 28 februari werd, in soms apocalyptische omstandigheden, de veldloop van AC Lebbeke afgewerkt. Net als op televisie te zien was hoe de wielrenners in Kuurne-Brussel-Kuurne of de veldlopers in Dour verzopen, viel ook hier de regen met bakken uit de lucht. Reken daar nog enkele stevige windvlagen, een frisse temperatuur en een zelden geziene modderpoel van een parcours bij en je hebt meteen alle elementen voor een heroïsche namiddag "crossen".

ALVA telde vier dapperen die het er toch op waagden om zich richting Lebbeke te begeven. De eerste die in actie kwam was Simon Van Der Cruyssen. Bij de wedstrijd voor pupillen jongens, geboren in het jaar 2000, kwam hij als 22ste over de streep.Broer Sander Van Der Cruyssen liep tevens mee. Dit was in de wedstrijd voor cadetten jongens. Samen met Dries De Cock vertegenwoordigde hij onze clubkleuren. Beiden hielden zeer goed stand op de loodzware omloop. Dries werd 30ste, Sander eindigde twee plaatsen verder als 32ste.

In de slotwedstrijd voor seniors heren, zagen we Koen De Veylder terug. Koen startte tijdens de lange veldloop attent mee voorin en maakte na de aanloopronde deel uit van een kopgroep die uit vijf atleten bestond. Het slijk in de lus door het maïsveld was echter iets te diep voor hem, waardoor hij in de tweede van vijf grote ronden zijn metgezellen definitief moest laten gaan. Deze positie gaf hij niet meer uit handen waardoor de vijfde plaats de zijne was.

Zaterdag 6 maart komen Carolien Crabbe (jun), Jill De Brouwer (bel) en Koen De Veylder (bel) in actie op het Belgisch Kampioenschap indoor voor junioren en beloften. Carolien en Jill nemen er de 800m voor hun rekening, Koen neemt deel aan de 1500m. Hopelijk vallen er opnieuw enkele mooie resultaten uit de bus!

(Koen De Veylder)

» Uitslag veldloop Lebbeke '10