Outdoor atletieknieuws

Jill De Brouwer verpulvert CR 5000m - 29 juli 2018

Elk jaar ondernam Jill De Brouwer een poging om het clubrecord op de 5000m, dat sinds 16 mei 2010 op naam stond van Koen De Veylder, te verbeteren. Na 8 jaar is hij er zaterdag tijdens de Flander Cup in Ninove eindelijk in geslaagd.

Het werd geen nipte verbetering, Jill zette een zeer scherpe 14:33.23 neer en verpulverde aldus het bestaande record met maar liefst 16 seconden.

Vanaf de eerste ronde zat Jill in het gewenste ritme, rondjes draaien van minder dan 71”. Hij kende geen zwak moment en kon dit tempo schijnbaar moeiteloos aanhouden. Toen de één na de andere voeling verloor met de kop van de wedstrijd, schoof Jill geruisloos op, om in de top 5 de laatste ronde aan te vatten, op dat ogenblik reeds zeker van een recordverbetering. Zijn laatste ronde mocht er zijn en dank zij een geweldige laatste rechte lijn, wist hij naar de 3de plaats door te stomen, waardoor hij ook nog eens als beste landgenoot afgevlagd werd.

Jill verlegde de focus dit jaar van de 1500m naar de 5000m, zonder natuurlijk zijn specialiteit, de 3000st te verwaarlozen. De tot nu toe geboekte resultaten mogen gezien worden. Naast dit sublieme CR op de 5000m, wist Jill ook nog eens zijn PB op de 1500m en op de 3000st te verbeteren, met op deze laatste afstand voor het eerst een podiumplaats op het BK bovenop.

Op de 200m ging scholier Warre Roelants de strijd aan met de grote jongens. In zijn reeks eindigde hij 6de in een tijd van 23.63. Warre bereidt zich voor op de komende kampioenschappen, te beginnen met het KvV half augustus.

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie