Outdoor atletieknieuws

Revanche voor Jill op IFAM - 26 mei 2018

Eén week na zijn misavontuur op het KvV, kreeg Jill De Brouwer, tijdens de IFAM te Oordegem, een unieke kans om de ontgoocheling weg te spoelen.

Jill mocht immers aantreden in de B-reeks van de 3000st, waar hij samen met Vlaams kampioen Casteele/KKS het Belgische duo vormde tussen een resem buitenlandse specialisten.

Ondanks de omvangrijke groep deelnemers, bleef Jill ditmaal gespaard van tegenslag. Hij demonstreerde zijn vormpeil en hield Casteele constant in het vizier. Jill verzwakte niet en perste er nog een stevig eindschot uit, waardoor hij als 17de eindigde in een fraai nieuw persoonlijk record van 9:04.93. Daarmee bewees Jill dat zijn 3de plaats en zijn eindtijd van de week voordien, niet de juiste weergave was van zijn huidige conditie. Stilaan maar zeker sluipt Jill dichter en dichter naar die magische grens van 9 minuten. Misschien iets voor het Belgisch kampioenschap later deze zomer?

In het voorprogramma startte Pedro Lopez Barranco op de 200m. Zijn eindtijd lag in de buurt van zijn chrono van vorige week. Hij klokte nu af in 23.57.

Tijdens het na-programma werden bij de mannen niet minder dan 16 reeksen 800m gelopen. Thomas Gheyssens liep in zijn reeks als 6de over de streep. Zijn tijd van 2:04.46 is beter dan zijn tijd op het PK en komt in de buurt van zijn vorig jaar gelopen PR.

» Alle uitslagen