Outdoor atletieknieuws

KvV te Deinze - 19 mei 2018

Bovenop de gebruikelijke hindernissen eigen aan de 3000st, diende Jill De Brouwer op het KvV te Deinze, nog bijkomende obstakels te overwinnen.

Amper 20 meter was de wedstrijd ver toen een tegenstrever één van Jills spikes uittrapte. De titelverdediger was meteen, nadat hij de spike terug had aangetrokken, op achtervolgen aangewezen. Vanuit een verloren positie beende hij één voor één zijn concurrenten bij, tot hij aansluiting kreeg bij de in 2de stelling lopende Misplon/RCG. Casteele/KKS was ondertussen echter buiten schot en zou probleemloos de titel binnenhalen. Jill streed met Misplon voor de 2de plaats, maar de energie die Jill in de achtervolging had moeten steken, kwam hij in de strijd voor zilver nu tekort. Het werd brons in 9:27.78.

Deze wedstrijd, samen met de deze week afgewerkte steepletraining, gaf wel vertrouwen voor de belangrijke IFAM van volgende zaterdag in Oordegem, waar Jill hoopt om in dit internationaal gezelschap, een knappe eindtijd neer te zetten.

In de voormiddag nam Pedro Lopez Barranco deel aan zowel de 100 meter als de 200 meter. Zijn tijden in de reeksen, zijnde 11.62 en 23.53, waren echter niet voldoende om door te stoten naar de finale. Ook hij werkt hard verder en hoopt nu zaterdag op de IFAM terug een stap voorwaarts te kunnen zetten.

» Alle uitslagen