Outdoor atletieknieuws

BK veldlopen te Brussel - 25 februari 2018

Dit jaar werd het BK veldlopen voor het eerst georganiseerd in Brussel. De prachtige maar veeleisende omloop, aan de voet van het atomium, waar zovele wereldsterren uit het veldlopen in het verleden elkaar bekampten, diende als strijdtoneel voor deze titelstrijd.

De heuvelachtige omloop was door de vrieskou en het hierdoor gebrek aan de traditionele modder, iets minder lastig dan de voorgaande jaren, maar de noordoostelijke koude wind die over de Heyselvlakte blies, zorgde toch voor een bijkomende te trotseren moeilijkheid.

Slechts 3 atleten van onze club waren ingeschreven voor deze kampioenschappen, allen seniors en alle 3 op de korte cross. De tijd dat elke atleet er een erezaak van maakte om op deze hoogdag van het veldloopseizoen aanwezig te zijn, is duidelijk verleden tijd.

Bij de heren zagen wij een mooie wedstrijd van Jill De Brouwer. In deze kwantitatief best bezette wedstrijd, komt het er op aan om zich bij de start niet te laten verrassen. Dat gebeurde ook niet en Jill hield steeds voeling met de top 20, rukte op naar plaats 16, maar verloor halfweg de laatste ronde terug enkele plaatsen. Hij slaagde er echter wel in om terug naar voor te schuiven en naar een 16de plaats te spurten, zijn beste resultaat op een BK tot nog toe.

Thomas Gheyssens was minder goed gestart. Maar Thomas weet zichzelf steeds zeer goed in te schatten en laat zich zelden betrappen op overmoed, wat hem ook nu toeliet om atleet na atleet bij te halen en door te stoten naar 56ste plaats.

Bij de dames eveneens een flink pak deelneemsters, waaronder Birgit Van Boxstael. Zij komt uit een lange revalidatie na een knie-operatie en had nog maar weinig competitie in de benen. Na een regelmatige wedstrijd werd zij 35ste, een uitslag waarmee zij, in de huidige omstandigheden, kon leven.

In het voorprogramma van dit BK vonden ook wedstrijden voor benjamins, pupillen en miniemen plaats. Ook daar hadden wij 3 meisjes aan de start.

Bij de benjamins 2009 werd Esther Callebaut knap 12de , bij de pupillen 2007 vinden wij een sterke Myrthe Baeten terug op de 5de plaats en bij de miniemen 2006 werd Manon Van Roy, na een mindere start nog mooi 6de, wat meteen de bevestiging is van de sterke winter van elk van deze meisjes.

ยป Alle uitslagen