Outdoor atletieknieuws

3 zilveren medailles op PK Veldlopen Oost-Vlaanderen - 4 februari 2018

Op zondag 04/02 vond in Lokeren het PK plaats. Net zoals in Hamme was er een mooi aantal van onze jeugd aanwezig.

Benjamins

Als eerste mocht Elise De Baerdemaecker starten. Zij liep mee met de 1ste jaars benjamins meisjes en eindigde op een 43ste plaats.
Bij de 2de jaars benjamins meisjes was het tot op het einde een spannende strijd voor de podium plaatsen. Esther Callebaut kwam als 2de over de meet. Ze mocht dus op het podium van het PK bij 2de jaars benjamins meisjes. Een hele mooie prestatie van haar.
Ook Janne Verbeken liep mee met deze catagorie en eindigde op een 43ste plaats.

Bij de benjamins jongens hadden we 2 atleten die meededen. Stef Herssens liep mee met de 1ste jaars benjamins en werd 48ste. Bij de 2de jaars liep Dries Van Hauwermeiren mee en eindigde op een 58ste plaats.

Goed gedaan, benjamins! Het parcours was vrij zwaar!
 

Pupillen

Bij de pupillen hadden we maar 1 meisje die meedeed. Maar daar trok Myrthe Baeten zich helemaal niets van aan. Ze werd 2de op 3sec van de 1ste. Ze mocht dus ook op het podium van het PK bij 2de jaars pupillen meisjes. Ook van Myrthe is dit een hele mooie prestatie.

Pupillen jongens waren ook aanwezig. Als enige 1ste jaar pupil stond Sam Van Dooren aan de start. Hij eindigde op een 38ste plaats.

Bij de 2de jaars pupillen deden er 3 jongens mee: Sam Van Roy die 33ste werd, Noah Goutswilders 49ste en Xander Van Den Bossche werd 51ste.

Proficiat! We zijn fier op jullie allen!
 

Miniemen

Bij de miniemen liep ook maar 1 meisje van onze club mee, namelijk Manon Van Roy. Ook zij liep een heel goede wedstrijd en zorgde voor de derde zilveren medaille voor de jeugd van ALVA. Ze werd dus 2de op het PK bij 1ste jaars miniemen meisjes.

De 1ste jaars miniemen jongens waren met 3: Josse De Keyser, Elias De Wit en Milan Sneppe. Hun plaatsen waren: 48ste , 52ste, 55ste.

Als afsluiter van de jeugd waren er nog twee 2de jaars miniemen jongens die moesten lopen. Robbe Dumeez eindigde 41ste en Finn Chaumillon 47ste.

Carlijne en ik waren zeer tevreden over onze benjamins, pupillen en miniemen. 16 dappere deelnemers die het zware parcours uitliepen en daarbij 3 zilveren medailles!
 

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie