Outdoor atletieknieuws

Kampioenschap van Vlaanderen cad/schol en veldloop Bornem - 20 januari 2018

Het kampioenschap van Vlaanderen indoor voor cadetten en scholieren van vorige zondag was de eerste van een reeks kampioenschappen, die vanaf nu elkaar in ijltempo zullen opvolgen.

Yera Timmerman (cadet) kwam reeds in de voormiddag als eerste in actie tijdens de reeksen van de 60m vlak. In haar reeks werd zij als 2de afgeklokt in 8.19, een tijd die recht gaf op een finaleplaats, waar de beste 8 onder elkaar gingen uitvechten wie de titel mocht opeisen. Yera liep in die finale nog 1/100ste sneller dan in de reeksen en werd hiermee 6de. Later op de dag nam zij ook nog deel aan de 200m, waar zij 4de werd in haar reeks. Haar tijd van 27.82 kwam echter niet in aanmerking voor een podiumplaats.

Warre Roelants (scholier) betwistte de 400m. Hij werd in zijn reeks 2de in 54.48. Deze tijd betekende de 8ste tijd van alle deelnemers, wat dus overeenkomt met een finaleplaats.

In Klein Brabant, meer bepaald in Bornem, waren onze 3 mannelijke seniors van de partij. Sevenois/STAX en Snoussi (Mar) waren te sterk voor de rest en daarachter toonde Scheerlinck/VAC zich in het tweede deel van de wedstrijd de betere van een groepje achtervolgers, waaronder ook Jill De Brouwer. Hij zou uiteindelijk de maat nemen van zijn metgezellen en 4de eindigen. Thomas Gheyssens liep terug een zeer regelmatige wedstrijd en sloot die af op de 15de plaats. Onze derde man, Tom Vanpraet, kon aanvankelijk Thomas van op korte afstand volgen, maar moest uiteindelijk toegeven. Tom finishte als 20ste.

Aanstaande zondag staat voor sommige atleten nog Hamme op het programma en de week daarop wordt in Lokeren het PK veldlopen georganiseerd. Later op de maand is er dan ook nog de afsluiter van het veldloopseizoen met het BK in Brussel.

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie