Outdoor atletieknieuws

PK Veldlopen: Zilver en goud voor ALVA

Op zaterdag 6 februari vond in Ninove het provinciaal kampioenschap veldlopen plaats. ALVA kwam met 17 atleten in actie en deed dit niet zonder succes!

Al vroeg in de ochtend gingen de eerste wedstrijden van start. Bij de benjamins meisjes geboren in ’01, mocht Kyana Uijttersprot voor ALVA de spits afbijten. Ze behaalde de 34ste plaats.
Ondertussen maakten Jarne Baeyens en Senne De Braekeler zich reeds op voor de start van de wedstrijd voor benjamins jongens geboren in ’02 of vroeger. Ze brachten het er beiden zeer goed vanaf met een 37ste en 44ste plaats op 58 deelnemers.
De twee oudere broers, Jordy Baeyens en Brecht De Braekeler liepen mee bij de pupillen geboren in ’00. Hierbij haalde Brecht, 50ste, nipt de bovenhand van Jordy die 51ste werd. In deze wedstrijd waren er 56 aankomers.
Bij de miniemen meisjes geboortejaar ’97 liep Tina Rubbrecht een knappe wedstrijd. Als 24ste op 41 mag ze tevreden terugblikken.

Onze drie vertegenwoordigsters bij de cadetten meisjes waren Elien Delahaye, Kelly Rottiers en Nele Keppens. In een wedstrijd over 2500m werden ze in vooraf genoemde volgorde 33ste, 44ste en 48ste.Sander Van Der Cruyssen was onze deelnemer bij de cadetten jongens. Hij verteerde de lange afstand zeer degelijk en haalde de 51ste plaats binnen.

Voor een eerste hoogtepunt zorgde Joris Keppens bij de scholieren heren. Joris, die in januari al op het podium stond van de veldlopen in Grimbergen en Hamme, was duidelijk in goede vorm en mikte op een dichte ereplaats. Na een verstandige, sterke wedstrijd, sleepte hij uiteindelijk een puike 5de plaats in de wacht. Dit zowel in de totale uitslag als de gezuiverde versie bij de tweedejaarsscholieren. In diezelfde wedstrijd overtrof Alexander Ockerman zichzelf enkel en alleen al om er aan de start te staan. Onze sprinter van dienst kon zelfs nog drie atleten achter zich houden en werd 48ste op 51 atleten. (26ste bij de tweedejaars).

Dan was het tijd voor de twee korte crossen. Eerst liepen de vrouwen hun 2550m. Carolien Crabbe, de enige juniore aan de start van deze wedstrijd, haalde een dichte ereplaats binnen door als 8ste de eindstreep te bereiken. Bij Birgit Van Boxstael hing de skivakantie nog wat in de kleren. Zij gaf er tijdens deze wedstrijd vervroegd de brui aan.
Ook bij de heren waren we goed vertegenwoordigd met drie deelnemers. Koen De Veylder, die zijn debuut maakte in het veld dit seizoen, liep van bij de start goed mee in de voorste gelederen. In de tweede ronde plaatste hij een versnelling waarop niemand nog antwoord had en hij onbedreigd naar de zege snelde. Meteen een eerste provinciale veldlooptitel voor onze club. Junior Thomas Verdoodt liep tevens zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Ook voor hem was het een serieuze meevaller met een 29ste plaats tot gevolg. Master Daniel Crabbe, de vader van Carolien, sloot het rijtje van de korte crossers met een 49ste plaats.

Als laatste deelnemer van ALVA kwam Herman Persoons in actie. In de veldloop voor masters werd Herman 103de op 147 deelnelers. Deze knappe wedstrijd leverde hem de zilveren medaille op bij de masters +60! Op deze manier ging ALVA alsnog met twee medailles naar huis en mogen we tevreden terugblikken. Hop nu naar de volgende kampioenschappen!