Outdoor atletieknieuws

Veldloop Wichelen - jeugd - 17 december 2017

Na de Crosscup Relays diende Wichelen zich aan als eerste klassieke veldloop. En het was een echte veldloop met alles erop en eraan. De overvloedige regen en sneeuw van de afgelopen dagen hadden er voor gezorgd dat de omloop er vrij zompig bij lag. Pinnen van 12mm waren dan ook geen overbodige luxe. En als kers op de taart nog een pittige zandstrook richting aankomst.

19 jeugdatleten hadden zich aangemeld voor deelname. En ondanks de op sommige plaatsen spekgladde wegen, ondergetekende kan ervan getuigen, was iedereen present.

Onze enige kangoeroe Mathias Bombeeck mocht als eerste het veld in en deed het meer dan behoorlijk in zijn eerste veldloop. Daar zij nog niet over een VAL-nr beschikken wordt voor hen nog geen uitslag opgemaakt.

Bij onze benjamins dames, 2 moedige dames aan de start. Eerstejaars Lies Coppens op een mooie 21ste plaats en tweedejaars Esther Callebaut, na een sterke eindsprint, knap 5de. Bij onze benjamins jongens, allen tweedejaars, Twan Chaumillon op plaats 17, Stan Michielsens en Dries Van Hauwermeiren in mekaars buurt, respectievelijk op 37 en 39 en Brent Boulangier op plaats 50.

Bij de pupillen 3 vertegenwoordigers. Bij de tweedejaars dames Myrthe Baeten, na een sterke wedstrijd, 4de plaats, op een zucht van het podium en Jinte Presiaux op een verdienstelijke 26ste plaats. Onze enige vertegenwoordiger bij de tweedejaars pupillen heren, Sam Van Roy, legde beslag op een knappe 15de plaats.

Tot slot de miniemen. Manon Van Roy bij de eerstejaars dames kan het jaar afsluiten met een mooie 4de plaats, in een sterk bezette wedstrijd. Onze miniemen jongens vormden de talrijkste groep. Bij de eerstejaars heren, Arthur Cami op de 31ste plaats, Josse De Keyser, Flor Chaumillon en Elias De Wit in mekaars buurt respectievelijk op 37, 38 en 40. Bij de tweedejaars Ward De Boeck op 21, Robbe Dumeez op 25, Finn Chaumillon op 28 en Roan De Jeu op 32.

Allen een dikke proficiat voor jullie prestatie en inzet. We noteren nu al in onze agenda onze volgende veldloop op 28 januari 2018 te Hamme. Tevens een warme oproep tot deelname.

» Alle uitslagen