Outdoor atletieknieuws

Vredesloop - 14 november 2017

Het centrum van Aalst was vorige zondag weer eens voor één namiddag voorbehouden voor de lopers en wandelaars. De Vredesloop vond nu al voor de 7de maal plaats en sinds vorig jaar werd aan die loopwedstrijd eveneens een wandeltocht gekoppeld. Niettegenstaande de minder goede weersomstandigheden, mochten de organisatoren opnieuw terugblikken op een succesvolle namiddag.

Tijdens de wedstrijden voor de jeugd wisten heel wat ALVA-atleten zich te onderscheiden. Twan Chaumillon won de 400m vóór Stan Michielsens en Brent Boulanger. Bij de meisjes kwam Leonie De Pauw als 2de over de meet.

Op de 800m was er een 2de plaats weggelegd voor Lien Van de Velde.

Eenzelfde uitslag behaalden Ward De Boeck en Tine Ben Abdeljelil op de 1200m.

Omwille van werken werden de organisatoren genoodzaakt om hun vertrouwd parcours in te korten. De 5 km werd aldus een 4,3 km. Thomas Gheyssens was hier onze beste man met een 5de plaats, Mien Cools haalde in diezelfde wedstrijd een 4de plaats bij de dames.

In de wedstrijd over 8,6 km mochten wij ons verheugen in de 2de plaats van Liesbeth De Saedeleer, bij de heren werd Tom Vanpraet mooi 6de.

Na zijn overwinningen op de kortere afstanden tijdens de vorige edities, was Jill De Brouwer nu de primus op de 13 km. Hij won met ruime voorsprong de langste afstand.

Vorige week waren onze 3 mannelijke seniors actief in de veldloop van Opwijk. Jill De Brouwer behaalde er een 5de plaats, Thomas Gheyssens werd 12de, onmiddellijk gevolgd door Tom Vanpraet op de 13de plaats. En dit weekend liep Ellen Van Biesen in het verre Neerpelt haar eerste veldloop in het truitje van ALVA. Zij werd knap 8ste.

» Alle uitslagen

» Fotoalbum

ALVA Priester Daens Vredesloop from Cultuur In Beeld on Vimeo.