Outdoor atletieknieuws

Crosscup Relays Gent - 22 oktober 2017

Wat onze jongste atleten presteerden op de CrossCup Relays kon je reeds lezen in een vorig verslag. Daarnaast had ALVA ook een team ingeschreven bij de cadetten en scholieren jongens en bij de seniors heren.

De cadettenploeg bestond uit Ruben Carmeliet als startloper, Daan Van Landuyt die de middenafstand voor zijn rekening nam en op die afstand de 31ste tijd van de 72 deelnemers liet afklokken en Pieter Van Himbeeck, die als derde loper de langste afstand voor de voeten geschoven kreeg. Deze ploeg eindigde op de 58ste plaats.

De scholieren werden vertegenwoordigd door in eerste instantie Tim Van Rossem, gevolgd door Michiel Van Himbeeck, die op zijn beurt de stok doorgaf aan Lander Bruylandt, die een sterke laatste aflossing liep en de ploeg als 48ste naar de meet bracht.

Bij de seniors was Thomas Gheyssens de starter. Na 1350m gaf hij de stok door aan Tom Vanpraet voor de volgende 2 ronden of 3000m, om dan Jill De Brouwer op pad te sturen voor nog eens 3 ronden of 4500m. Hij loodste ALVA naar de 42ste stek, wat nog juist in de eerste helft van de rangschikking was.

Met deze relays is het veldloopseizoen van start gegaan. De volgende weken en maanden krijgen de liefhebbers van de cross de volle aandacht.

» Alle uitslagen