Uitslagen 7de Priester Daens Vredesloop

Bekijk de uitslagen van onze 7de Priester Daens Vredesloop van 12 november 2017. Neem de komende dagen zeker ook een kijkje in ons uitgebreid fotoalbum! We vullen zo spoedig mogelijk de foto's aan.

 

Meer informatie over onze Vredesloop...

 

Outdoor atletieknieuws

BK AC : Jill De Brouwer op een zucht van brons - 2 juli 2017

Jill De Brouwer verliet zondag het Koning Boudewijnstadion met een dubbel gevoel. Enerzijds behaalde hij met zijn 4de plaats zijn beste resultaat ooit op een BK en wist hij zijn persoonlijk record met 3” aan te scherpen, anderzijds miste hij op een haar na een unieke kans om het podium te halen. Uiteindelijk moet en zal de voldoening primeren.

Doordat de kandidaat medaillewinnaars aan elkaar gewaagd waren, bleef de wedstrijd lang gesloten. Jill was de eerste van de 6 koplopers die vooraan de rol moest lossen, maar zijn achterstand bleef steeds beperkt tot een paar seconden. En wanneer ook de Fransman (op het BK mag er ook één buitenlander deelnemen) op zijn beurt ook voeling met de kop van de wedstrijd verloor, ging Jill er onmiddellijk op en over en bleef hij de koplopers binnen schot houden.

De laatste 500 meter van Jill waren terug van hoge kwaliteit. Vooraan was de strijd om de titel losgebarsten. Terwijl Casteele en Dupont zij aan zij streden voor de overwinning (Casteel won nipt in 9:02.15 met 5/100sten sec voorsprong op Dupont), trok Jill op jacht naar Ost, die hij op 250m van de meet bijhaalde en onmiddellijk ter plaatse liet. Hij naderde zienderogen op de verrassend sterke Deflandre, de nummer 3 in de wedstrijd en bij het ingaan van de laatste rechte lijn gaf Jill de indruk ook die te vatten en aldus de felbegeerde bronzen plak te grijpen. De laatste balk, alhoewel goed genomen, brak het ritme en Jill raakte niet meer tot helemaal in het spoor van Deflandre. Hij stierf op 88/100 sec van brons, maar met zijn eindtijd van 9:06.62 verbeterde hij, zoals eerder gezegd, zijn ondertussen 2 jaar oude record.

Jill ontgoochelde nog nooit op een BK en bewees andermaal dat hij goed kan pieken naar een bepaald doel. Hij trekt er nu even onderuit, maar in augustus hoopt hij nog eens sterk uit te pakken op een 5000m.

» Alle uitslagen