Outdoor atletieknieuws

Atleten schitteren op provinciale kampioenschappen - 23 april 2017

Met de provinciale kampioenschappen schiet het zomerseizoen echt op gang. Echte prestaties mogen zo vroeg op het seizoen nog niet verwacht worden, toch kwamen onze atleten dit jaar sterk voor de dag. Onze club behaalde niet minder dan 2 titels, met daar bovenop nog 3 bijkomende podiumplaatsen.

Slokop was Warre Roelants die beide titels voor hem opeiste. In Gentbrugge won hij eerst zijn reeks van de 100m cadetten in 12.00 om nadien ook de finale naar zijn hand te zetten in de zeer prachtige tijd van 11.95. Later op de dag veroverde hij ook nog de tittel op 200m in 24.31. Die tijd kan echter niet gehomologeerd worden omdat de rugwind van 3 m/sec te sterk was.

Freya Vermeulen behaalde zilver in het discuswerpen bij de dames. Zij slingerde op zondag in Lebbeke de discus 36m32 ver.

Onze bronzen medaillewinnaars zijn Yera Timmerman en Jill De Brouwer. Yera deed dat op de 100m cadetten in 13.05, nadat zij in de reeksen reeds 12.92 had gelopen. Jill kon op de 1500m, na een prangende spurt, zijn 3de plaats veilig stellen in 4:01.07.

Kogelstoter Arno Stalpaert miste met luttele 8 cm het podium. Zijn 11m63 was goed voor een 4de plaats.